Η Facebook Κάνει Το Internet.org Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα

Η Facebook Κάνει Το Internet.org Μια Ανοιχτή Πλατφόρμα

Η εταιρία του Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πως θα κάνει το project Internet.org μια ανοιχτή πλατφόρμα για κάθε developer. Το Internet.org είναι μια πρωτοβουλία της Facebook για παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω smartphone σε περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πληρώσουν τους παρόχους. Για να τα καταφέρει, η Facebook έχει συνεργαστεί με τη Nokia, την Ericsson, τη Samsung και με άλλες εταιρίες που συμβάλουν όλες μαζί σε αυτό το έργο.

Ακούγεται αρκετά φιλόδοξο και σίγουρα θα βοηθήσει τα 2/3 του κόσμου που δεν μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, όμως η κυβέρνηση της Ινδίας κατηγόρησε την Facebook επειδή ισχυρίζεται πως δεν συμμορφώνεται με τις κατευθυντήριες γραμμές ουδετερότητας του διαδικτύου. Η αλήθεια είναι ότι λίγες συνεργάτιδες εταιρίες είχαν βάλει τις υπηρεσίες τους στο Internet.org, οπότε τώρα ο Zuckerberg ανακοίνωσε το Internet.org Platform.

Με το Internet.org Platform όλοι οι προγραμματιστές μπορούν να συνεργαστούν με την Facebook για να βάλουν την υπηρεσία τους στο Internet.org, αρκεί φυσικά να πληρούν τις προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι να μην καταναλώνεται μεγάλο bandwidth από τον ιστότοπο. Μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο του Zuckerberg.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.