Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το iPad Air 2 Αποσυναρμολογείται, Και Είναι Δύσκολο

iPad Air 2 Teardown

Το iPad Air 2 είναι το καινούργιο tablet της Apple, και τα παιδιά από το iFixit ανέλαβαν να το κάνουν teardown για να δουν πόσο εύκολο είναι να το επισκευάσεις. Τελικά αποδείχτηκε ότι το tablet είναι εξίσου δύσκολο με τον προκάτοχό του να επισκευαστεί.

Το σασί του iPad Air 2 δεν έχει βίδες και έτσι το άνοιγμα του απαιτεί ειδικά εργαλεία και κάποια δεξιότητα, όπως και η οθόνη που μπορεί να βοηθά στο να διατηρηθεί λεπτή η συσκευή αλλά δεν είναι εύκολο να αφαιρεθεί. Όσον αφορά τα εξαρτήματα μέσα του, η μπαταρία καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο αφήνωτας ένα μικρό κομμάτι για τη μητρική πλακέτα. Το TouchID που μεταφέρθηκε και στα φετινά iPad έχει ίδιο σχεδιασμό με του iPhone 6 και η μπαταρία έχει χωρητικότητα 27,62Wh, δηλαδή είναι μικρότερη από αυτή του πρώτου iPad Air, που ήταν 32,9Wh.

Η μητρική του tablet δεν διαθέτει κάτι που δεν είχε γίνει γνωστό. Το Apple APL1012 A8X να είναι το SoC με 64-bit τριπύρηνο επεξεργαστή, 2GB RAM και NFC (NXP 65V10) όπως το iPhone 6.

Η βαθμολογία που έδωσε η ομάδα είναι μόλις 2 στα 10 (10 είναι το ευκολότερο στην επισκευή). Το μόνο στοιχείο στα θετικά του νέου iPad είναι η μπαταρία η οποία δεν είναι κολλημένη στην μητρική. Στα αρνητικά περιλαμβάνεται η οθόνη που επειδή το μπροστινό panel και το LCD panel είναι κολλημένα, αν σπάσει κάτι από τα δύο πρέπει να αλλαχτεί όλη η οθόνη (ανεβάζοντας το κόστος επισκευής). Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολλή κόλλα κάνοντας πιο δύσκολη την επισκευή της συσκευής.

Μπορείτε αν δείτε τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης στο ifixit.com.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: