Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Πόσο Θα Κόστιζε Ένα Απλό iPhone Το 1991;

iPhone 5S

Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί δραματικά. Όλοι θα γνωρίζουν ότι τη δεκαετία του 90 οι Η/Υ ήταν πολυτέλεια και πανάκριβοι, ενώ τώρα είναι παντού. Το iPhone σήμερα κοστίζει παραπάνω από έναν μισθό. Έχετε αναρωτηθεί πόσο θα κόστιζε τότε;

Ο Bret Swanson από το Tech Policy Daily είχε αυτή την απορία και έκανε έρευνα. Σύμφωνα με αυτόν λοιπόν, ένα απλό iPhone 5s το 1991 θα κόστιζε τουλάχιστον $3,51 εκατομμύρια! Το A7 chip θα κόστιζε $620,000, η flash μνήμη των 32GB $1,44 εκατομμύρια και η συνδεσιμότητα των 15Mbps άλλα $1,5 εκατ.

Considering only memory, processing, and broadband communications power, duplicating the iPhone back in 1991 would have (very roughly) cost: $1.44 million + $620,000 + $1.5 million = $3.56 million.

Στην έρευνα που πραγματοποίησε ο Bret δεν συμπεριέλαβε καθόλου τον αισθητήρα Touch ID, την οθόνη, την αφή, τις κάμερες και οτιδήποτε άλλο ολοκληρώνει το κινητό. Στην άκρη θα πρέπει να αφήσουμε το κέρδος που θα ήθελε να βγάλει η Apple. Το συνολικό κόστος θα έφτανε άνετα την τιμή ενός αυτοκινήτου.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: