Το iPhone 6 Θα Φοράει Διπύρηνο Επεξεργαστή Στα 2GHz

Το iPhone 6 Θα Φοράει Διπύρηνο Επεξεργαστή Στα 2GHz

Apple A8 SoC

Το iPhone 6 αναμένεται να είναι το κορυφαίο προϊόν που θα ανακοινώσει η Apple μέσα στο 2014, αλλά αν οι φήμες αληθεύουν, θα λογοκριθεί σίγουρα για ένα πράγμα: τον επεξεργαστή.

Αν το κινέζικο CnBeta μας λέει την αλήθεια, η Apple προτίμησε τον επεξεργαστή Α8 για να ενσωματώσει φέτος στο iPhone. Ο Α8 θα κατασκευαστεί από τις TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) και Samsung στα 20 νανόμετρα, σε αντίθεση με τα 28 του A7. Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, οι δύο αυτές κατασκευάστριες εταιρίες έχουν ξεκινήσει τις παραδόσεις των επεξεργαστών. Δημοσίευμα της Business Weekly αποκαλύπτει ότι οι επεξεργαστές θα ενσωματωθούν σε 60 με 80 εκατομμύρια iPhone 6 αρχικά, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τα iPhone 5s που παρήγγειλε η Apple πέρσι.

Ο Apple A8 που θα ενσωματώνει το φετινό κινητό θα είναι χρονισμένος στα 2GHz (64-bit) αλλά οι πυρήνες του θα παραμείνουν δύο, κάτι που ίσως κάνει το κινητό να φαίνεται πιο αργό σε σχέση με αντίπαλες προτάσεις, όπως τα τετραπύρηνα Galaxy S5, G3 και Xperia Z2/Z3. Στο μέλλον οι επεξεργαστές της Apple θα γίνουν ακόμα πιο μικροί, φτάνοντας στα 16 ή και στα 14 νανόμετρα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.