Τα Μισά Android Τρέχουν Το Jelly Bean

Τα Μισά Android Τρέχουν Το Jelly Bean

Android Jelly Bean

Σημαντική επιτυχία γνωρίζει Jelly Bean μιας και είναι η πιο πετυχημένη έκδοση του Android που βρίσκεται σχεδόν στα μισά Android εκεί έξω.

Συγκεκριμένα, οι εκδόσεις 4.x με ονομασία Jelly Bean βρίσκονται στο 48,6% των Android συσκευών, με το 4.1.x να κατέχει το 36,5%, το 4.2.x το 10,6% και το 4.3 το 1,5%. Η δεύτερη διασημότερη έκδοση είναι το Gingerbread στο οποίο έχουν ‘κολλήσει’ πολλά οικονομικά και παλιά κινητά που δεν συναντούν τις ελάχιστες απαιτήσεις για να ‘πάρουν’ το 4.x.

Android versions begin Oct 2013

Όπως μπορούμε να δούμε και από τα στατιστικά παραπάνω, μετά το Jelly Bean στη πρώτη θέση και το Gingerbread στη δεύτερη, το Ice Cream Sandwich ακολουθεί στη τρίτη το οποίο το βρίσκουμε στο 20,6% των συσκευών. Μετά το ICS έχουμε το Honeycomb που δεν το βρίσκουμε σχεδόν πουθενά με 0,1% και τέλος έχουμε το Froyo με 2,2%.

Τώρα η Google ετοιμάζει το 4.4 KitKat, ενώ οι εταιρίες προσπαθούν να ετοιμάσουν το 4.2.2 ή το 4.3 για τα κινητά, tablets και άλλες συσκευές τους. Σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά, και η Google δεν θα πρέπει να βιαστεί να ανακοινώσει το 4.5 ή το 5.0 για να προλάβουν οι εταιρίες και οι χρήστες να υιοθετήσουν το τις τελευταίες εκδόσεις.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.