Η NASA Εντόπισε Τεχνητό Άστρο Από Εξωγήινους;

Η NASA Εντόπισε Τεχνητό Άστρο Από Εξωγήινους;

Στις ταινίες «Ο Πόλεμος των Άστρων» είδαμε τους ‘κακούς’ να δημιουργούν το τεχνητό άστρο «Άστρο του Θανάτου» για να μπορούν να καταστρέφουν πλανήτες. Αυτά συνέβησαν σε έναν «γαλαξία πολύ πολύ μακριά» όπου η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά. Θα μπορούσε όμως να συμβαίνει κάτι παρόμοιο δίπλα μας χωρίς να το ξέρουμε;

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από το διάστημα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το άστρο KIC 8462852 δεν είναι φυσικό! Καταρχάς να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά το εντοπίσαμε το 2009 χάρη στο τηλεσκόπιο Κέπλερ, βρίσκεται 1,500 έτη φωτός μακριά από εμάς (δηλαδή λίγο έξω από τον γαλαξία μας) και συγκεκριμένα βρίσκεται ανάμεσα στους αστερισμούς «Κύκνος» και «Λύρα».

Το KIC 8462852 έκτοτε έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων γιατί σε κάθε λήψη από τα τηλεσκόπια έχει διαφορετική όψη, εκπέμπει αφύσικο φως, και είναι πιο λαμπρό, πιο θερμό και πιο ογκώδες από τον Ήλιο μας. Επίσης ενώ φαίνεται να είναι μεγάλο σε ηλικία, υπάρχουν πέτρες και σκόνη τριγύρω του, κάτι που συναντάμε μόνο σε νέα αστέρια.

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ταμπέθα Μπογιατζιάν του Πανεπιστημίου Yale ανέφερε:

«Δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν κάτι παρόμοιο. Ήταν πραγματικά περίεργο. Αρχικά πιστεύαμε ότι ήταν λανθασμένα δεδομένα που μας στέλνει ο υπολογιστής από το διαστημικό όχημα, όμως μετά από έλεγχο δεν βρήκαμε λάθη.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Ο Τζέισον Ράιτ, του Πανεπιστημίου Penn State, δήλωσε:

«Είμαι εκστασιασμένος από το πόσο τρελό μπορεί να φαίνεται όλο αυτό. Σίγουρα οι εξωγήινοι θα πρέπει να είναι η τελευταία υπόθεση που μπορούμε να εξετάσουμε, αλλά μοιάζει με κάτι που μόνο εξωγήινοι πολιτισμοί θα μπορούσαν να κατασκευάσουν.»

Το μόνο που μπορούν να σκεφτούν οι ειδικοί είναι ότι ένα άλλο αστέρι έχει εγκλωβίσει στην τροχιά του έναν μεγάλο αριθμό από κομήτες, κοντά σε αυτό το αστρικό σύστημα. Όμως η Μπογιατζιάν εξηγεί ότι υπάρχουν απειροελάχιστες πιθανότητες για να συμβεί αυτό. Αυτό σημαίνει πως οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει μια εξωγήινη υπερκατασκευή αλλά δεν το ανακοινώνουν χωρίς να βεβαιωθούν πρώτα.

Ο Ράιτ μαζί με τον συνάδελφό του Αντριου Σιέμιον, διευθυντή του προγράμματος SETI που ερευνά για εξωγήινη ζωή, θα στρέψουν μια κεραία προς το αστέρι για την αναζήτηση μήκη κυμάτων που συνδέονται με τους τεχνολογικούς πολιτισμούς. Οι πρώτες παρατηρήσεις τους αναμένεται να γίνουν τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.