Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

KickassTorrents: Νέα sites γεννήθηκαν από τις στάχτες του

Ο υποτιθέμενος ιδρυτής και διαχειριστής ενός από τα μεγαλύτερα torrent sites στον κόσμο, KickassTorrents (KAT), συνελήφθη χθες από τις αρχές των Η.Π.Α. και τα domains του site έχουν κατασχεθεί. Ωστόσο, όπως μάθαμε από την προσπάθεια των Η.Π.Α. να κλείσουν το The Pirate Bay, δεν μπορείς να κλείσεις έτσι απλά ένα καλό torrent site. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έχουν δημιουργηθεί δύο γνωστοί κλώνοι του KickassTorrents, το KickassTorrents.website από την ομάδα IsoHunt και το KAT.am.

Όπως δήλωσαν οι δημιουργοί του KAT.am στο The Verge, το site «φιλοξενείται σε πολλαπλούς cloud servers για να αποτραπεί ο αποκλεισμός του, και οι πληροφορίες των servers έχουν κρυφτεί καλά πίσω από το Cloudflare.» Επίσης, δήλωσαν ότι θα βελτιώσουν το αρχικό site του KickassTorrents ενσωματώνοντας μια έκδοση για κινητά τηλέφωνα, και ότι «έχει ολόκληρη τη βάση δεδομένων των torrents του KAT, συμπεριλαμβανομένων των σχολίων και των πληροφοριών χρηστών απείραχτα.» Αυτή τη στιγμή το KAT.am φαίνεται να μην έχει τα torrents των τελευταίων 6-7 ημερών, όμως οι χρήστες έχουν ήδη ξεκινήσει να ανεβάζουν νέα αρχεία.

Όλη αυτή η ιστορία μας επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε ήδη: δεν μπορείς να κλείσεις για τα καλά τα πειρατικά sites, όμως μπορείς να αποθαρρύνεις αυτούς που τα φτιάχνουν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. δηλώνει ότι ο Artem Vaulin, που κατηγορείται ότι έφτιαξε και έτρεχε το KickassTorrents, κατηγορείται για παράνομα διανομή υλικών με πνευματικά δικαιώματα με αξία μεγαλύτερη του $1 δισεκατομμυρίου και ισχυρίζεται ότι έχει έσοδα περίπου $16 εκατομμύρια κάθε χρόνο από τις διαφημίσεις. Οι δημιουργοί των KickassTorrents.website και KAT.am προτρέπουν τον κόσμο -μέσω των νέων τους sites- να στείλει αιτήματα με την υπογραφή του μέσω του change.org και του site του Λευκού Οίκου για να ελευθερωθεί ο Vaulin.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: