Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το Τελευταίο Θύμα Του iCloud: Ο Λάκης Λαζόπουλος

Λάκης Λαζόπουλος

Το iCloud είναι η cloud υπηρεσία της Apple για τις συσκευές της, και ενώ η ομάδα του Tim Cook κοροϊδεύει την ασφάλεια του Android, η δική της υπηρεσία φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή η χειρότερη στον κόσμο. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου ένας hacker κατάφερε να υποκλέψει όλες τις προσωπικές φωτογραφίες διάσημων προσώπων στις ΗΠΑ και να τις μοιράσει στο διαδίκτυο φέρνοντας σε δύσκολη θέση την αμερικάνικη εταιρία -η οποία αρνείται τυχόν διαρροές- και τις celebrities που είδαν προσωπικές στιγμές τους να διαρρέουν.

Το τελευταίο θύμα των hackers και του iCloud είναι ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός και σατιρικός κωμικός Λάκης Λαζόπουλος. Τα προσωπικά στοιχεία που διέρρευσαν είναι φωτογραφίες και ένα κομμάτι της ατζέντας του. Ο hacker έστειλε τα δεδομένα σε ένα άσχετο πρόσωπο ο οποίος τηλεφώνησε στον ηθοποιό για να τον ενημερώσει.

Στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο Λαζόπουλος αναφέρει:

«Βρέθηκαν τα στοιχεία μου –ευτυχώς ένα μεγάλο κομμάτι των φωτογραφιών και ένα κομμάτι της ατζέντας μου- στον λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Ήταν ένας επιχειρηματίας, ο οποίος όταν ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και είδε τον τηλεφωνικό μου κατάλογο έμεινε έκπληκτος. Τότε, λοιπόν, είχα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ μέσω των δικηγόρων μου είχα έρθει σε επαφή με την Apple στην Ελλάδα και την Αμερική.»

Ο διάσημος Έλληνας τώρα διασφάλισε ότι έκλεισε «όλες τις πύλες εξόδου και κινδύνου» και έφυγε από την υπηρεσία της Apple.

Τέλος, εξήγησε:

«Κάποιος μέσω iCloud πήρε όλα μου τα αρχεία και τα διοχέτευσε σε λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Και με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι βρήκα τα τηλέφωνά σας και κάποιες φωτογραφίες. Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι ακριβώς είχε συμβεί. Στην πορεία όμως κατάλαβα ότι αυτός ήταν ένας έντιμος άνθρωπος που ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και αντίκρισε τα δικά μου δεδομένα. Τελικά διαπιστώσαμε ότι όλα είχαν κλαπεί μέσω iCloud και σήμερα αυτή η υπηρεσία έχει φύγει από μένα. […] Μέσω των δικηγόρων μου ήρθα σε επαφή με την Apple Αμερικής και οι ίδιοι ήταν αυτοί που μας καθοδήγησαν για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Η υπόθεση έκλεισε από την ώρα που εγώ διασφαλίστηκα και έκλεισα όλες τις πύλες εξόδου και κινδύνου.»

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μοιράσου το με τους φίλους σου: