Η Lenovo Και Η Nutanix Φέρνουν Τις Hyperconverged Υποδομές Σε Παγκόσμιες Επιχειρήσεις

Η Lenovo Παρουσιάζει Σταθερά Λειτουργικά Αποτελέσματα Στο 2ο Τρίμηνο Του Οικονομικού Έτους 15-16

Η Lenovo και η Nutanix ανακοίνωσαν τη στρατηγική τους συνεργασία η οποία έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη, την προώθηση και την πώληση μιας νέα «οικογένειας» συσκευών Lenovo Hyperconverged οι οποίες θα λειτουργούν με Nutanix λογισμικό. Η σύγκλιση των μονάδων αποθήκευσης, του εξυπηρετητή και των υπηρεσιών εικονικοποίησης σε μία ολοκληρωμένη scale-out συσκευή, βοηθά στην απλούστευση της διαχείρισης  του κέντρου δεδομένων με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το κόστος πληροφορικής. Και οι δύο εταιρείες δεσμεύονται να παρέχουν Hyperconverged συστήματα τα οποία θα επιτρέπουν στους τεχνικούς πληροφορικής (ΙΤ) να επικεντρωθούν στις εφαρμογές και στις υπηρεσίες τους και να φέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις τους, προσφέροντας μια ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των υπηρεσιών public cloud.

Το Hyperconvergence συνδυάζει πλατφόρμες εξυπηρετητών υψηλής αξιοπιστίας με state-of-the-art λογισμικό, έχοντας σαν σκοπό την δημιουργία private cloud κέντρων δεδομένων, τα οποία θα μπορούν να συναγωνιστούν την ευελιξία, την επεκτασιμότητα και την κλασματική κατανάλωση που παρέχουν τα public clouds. Η συνεργασία αυτή βοηθά τη Lenovo να συνεχίζει την παράδοση της στην καινοτομία, τη δέσμευση της σε παγκοσμίου επιπέδου συσκευές, καθώς και το όραμα της για το πώς η τεχνολογία της πληροφορικής θα εξελίχθη την ερχόμενη δεκαετία. Η παγκόσμια εμβέλεια της Lenovo, συμπεριλαμβανομένων των ταχέως αναπτυσσόμενων αγορών, όπως της Κίνας, προσφέρει στη συνεργασία αυτή μία ταχεία πορεία προς την αγορά σε κρίσιμα τμήματα του κλάδου.

Οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν μια νέα «οικογένεια» hyperconverged συσκευών βασισμένη σε κορυφαία επιχειρηματικά συστήματα της Lenovo, τα οποία έχουν καταταχτεί ως νούμερο ένα στην ικανοποίηση1 και αξιοπιστία2 των πελατών και τα οποία θα τροφοδοτούνται από το βραβευμένο λογισμικό της Nutanix. Η συνδυαστική λύση, η οποία θα διαθέτει αρκετές από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της Intel®, θα μπορεί να υποστηρίξει οποιοδήποτε φόρτο εργασίας, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών εφαρμογών, βάσεων δεδομένων, εικονικών desktops, και Big Data Analytics με βελτιωμένη απόδοση και επεκτασιμότητα.

Για να επωφεληθεί από τη γρήγορα αυξανομένη ζήτηση για τις hyperconvergence συσκευές, η Lenovo έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις σε αποκλειστική εξειδικευμένη παγκόσμια ομάδα πωλήσεων. Η συνδυαστική λύση θα πωλείται επίσης, μέσω των συνεργατών της Lenovo παγκοσμίως καθώς και σε ευρύτερες ομάδες πωλήσεων των συσκευών της Lenovo. Επιπλέον, η Lenovo και η Nutanix σχεδιάζουν σημαντικές επενδύσεις στη μηχανική και στην ανάπτυξη της πλατφόρμας, καθώς και επιθετική πολιτική πωλήσεων.

«Η Lenovo μπορεί να φέρει μία νέα προοπτική στον παγκόσμιο χώρο των επιχειρήσεων.  Δεν χρειάζεται να προστατεύουμε τους παλιούς τρόπους σκέψης ή παγιωμένες ιδέες. Αντ’ αυτού, μπορούμε να κτίσουμε την επιχείρησή μας πάνω στην καινοτομία και να συνεργαστούμε ελεύθερα με τις πιο καινοτόμες, και πρωτοπόρες εταιρείες στο χώρο αυτό, με σκοπό  να δημιουργήσουμε νέες λύσεις», δήλωσε ο Yang Yuanqing, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Η ευρέως αναγνωρισμένη τεχνολογική υπεροχή της Nutanix σε συνδυασμό με την παγκόσμια εμβέλεια μας, θα δώσει και στις δυο εταιρείες τη δυνατότητα να αναπτυχτούν, βοηθώντας τους πελάτες τους να μειώσουν δραματικά την πολυπλοκότητα στα κέντρα δεδομένων όλων των μεγεθών.»

«Η Lenovo είναι αναμφισβήτητα ηγέτης σε πολλαπλές αγορές τεχνολογίας και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο με τα καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα της», δήλωσε ο Dheeraj Pandey, ιδρυτής της Nutanix και Διευθύνων Σύμβουλος. «Η συνεργασία με τη Lenovo είναι ένα κρίσιμο ορόσημο στην πορεία μας να φέρουμε την αόρατη υποδομή, την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας web-scale και τη δύναμη του καταναλωτικού προσανατολισμού, σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.»

Η Lenovo και η Nutanix αναμένεται να ανακοινώσουν από κοινού τις νέες λύσεις τους  τον επόμενο μήνα στο Garthner Data Center, Συνέδριο Υποδομών & Διαχείρισης Λειτουργιών στο Las Vegas.

«Οι επιχειρήσεις αναζητούν απλούστερες λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων αποθήκευσης, και η Intel έχει επενδύσει στη συνεργασία με ηγέτες στο χώρο των κέντρων δεδομένων ώστε να φέρει αυτές τις λύσεις στην αγορά. Συνεργαζόμαστε με τη Lenovo και τη Nutanix για τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών εξυπηρετητών και των αποθηκευτικών λύσεων που βασίζονται στην αρχιτεκτονική τεχνολογία της Intel. Οι συσκευές που προκύπτουν από αυτή τη συνεργασία θα επωφεληθούν από τις πολλαπλές τεχνολογίες της Intel, ενώ παράλληλα θα παρέχουν στην αγορά λύσεις, οι οποίες θα είναι εύκολες στη υλοποίησης τους», αναφέρει ο Diane Bryant, Senior Vice President και General Manager του Data Center Group Group της Intel Corporation».

«Η Nutanix είναι βασικός παράγοντας στην εμφάνιση της hyperconverged αγοράς και ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στη ζήτηση της τεχνολογίας»,  δήλωσε ο Matt Eastwood, Senior Vice President, IDC Enterprise Infrastructure και Datacenter Group. “Αυτή η συνεργασία της Lenovo OEM με τη Nutanix ξεπερνά τις τυπικές συνεργασίες, συνδυάζοντας κοινή μηχανική, marketing και αφοσιωμένη ομάδα πωλήσεων. Σε συνδυασμό με την παγκόσμια εμβέλεια της Lenovo, αυτή η εταιρική συνεργασία με τη Nutanix θα επιταχύνει την πρόσβαση των hyperconverged υποδομών σε νέες αγορές.”

Για να μάθετε περισσότερα για τη συνεργασία της Lenovo με την τεχνολογία του λογισμικού της Nutanix στις συγκλίνουσες συσκευές επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.lenovo.com/systems/nutanix

Για να μάθετε περισσότερα για τη Nutanix’s Xtreem Computing Platform επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.nutanix.com

1 Οι επιχειρηματικοί servers της Lenovo κατέχουν τη #1 θέση στην ικανοποίηση πελατών, σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών TBR τον Αύγουστο του 2015

2 Οι επιχειρηματικοί servers της Lenovo κατέχουν τη #1 θέση σε αξιοπιστία x86, σύμφωνα με την ITIC 2015-2016 Global Server Hardware, Server OS Reliability Report τον Ιούλιο του 2015

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.