Τα Κινητά Της Lenovo Από Τον Σεπτέμβριο Στην Ελλάδα

Τα Κινητά Της Lenovo Από Τον Σεπτέμβριο Στην Ελλάδα

Lenovo VIBE Z

Η Lenovo ανακοίνωσε την άφιξη των smartphones της και στην ελληνική αγορά. Η εταιρία συνεργάστηκε με την Westnet Distribution για να φέρνει εδώ τα κινητά της. Η Westnet Distribution είναι μέλος του Ομίλου Olympia Development, στον οποίον βασικός μέτοχος είναι ο Πάνος Γερμανός, ιδρυτής της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

Η Lenovo πριν από ένα χρόνο συνεργάστηκε με την Westnet Distribution φέρνοντας στη χώρα μας τα tablets της. Η εταιρία είδε άνοδο στο μερίδιό της στην αγορά των tablets -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία IDC ανέρχεται στο 13,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2014- και έτσι συνέχισε τη συνεργασία της με την Westnet για να φέρει και τα κινητά. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 θα δούμε στα ράφια των καταστημάτων τα νέα προϊόντα αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ανέβουν οι τιμές σε σχέση με τη κινεζική αγορά, και αν ναι, πόσο πολύ θα ανέβουν.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Westnet Distribution, Χρήστος Καλογεράκης, δήλωσε:

«Η Westnet Distribution με συνέπεια και συνέχεια στο επιχειρηματικό της πλάνο, εξελίσσεται, προσαρμόζεται στα δεδομένα της αγοράς, υλοποιεί αποκλειστικές συνεργασίες, διευρύνει το πελατολόγιο και τις προϊόντικές της κατηγορίες στοχεύοντας σε κερδοφόρες αγορές. Διαγράφει έντονα αναπτυξιακή πορεία η οποία αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του 2014. Η συνεργασία με τη Lenovo αφενός μας τιμά και αφετέρου σηματοδοτεί μια νέα εποχή η οποία μας βρίσκει αναδιοργανωμένους και έτοιμους για νέες προκλήσεις. Το νέο τμήμα mobility έχει στόχο την κεφαλαιοποίηση από την πλευρά των πελατών μας της άριστης σχέσης και συνεργασίας της εταιρείας με όλες τις αλυσίδες λιανικής και τους operators».

[showhide type=”pressrelease”]

Η Westnet Distribution, μέλος του ομίλου εταιρειών Πάνου Γερμανού, και η Lenovo, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως, ανακοινώνουν την είσοδό τους στην αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας μέσα από μία αποκλειστική συνεργασία που προβλέπει τη διανομή των κινητών συσκευών Lenovo από τη Westnet.

Μέσα από τη συνεργασία, η Westnet Distribution επεκτείνεται στον τομέα των mobility προϊόντων με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των μεριδίων της Lenovo στον χώρο των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, όπου πρόκειται να εισέλθει τον Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι εξέλιξη της σχέσης των δύο εταιρειών η οποία ξεκίνησε έναν χρόνο πριν, στον τομέα του mobility με την αποκλειστική διανομή των tablets της Lenovo στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία λειτούργησε αποτελεσματικά και το μερίδιο της Lenovo στα tablet σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία IDC ανέρχεται στο 13,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο καταλυτικός ρόλος της Westnet Distribution στην αύξηση του μεριδίου της Lenovo οδήγησε στη δεύτερη αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών επισφραγίζοντας την εμπιστοσύνη ενός παγκόσμιου ηγέτη στην τεχνογνωσία και την αποτελεσματικότητα της Westnet Distribution.

Η Lenovo, η πρώτη εταιρεία σε Personal PC στον κόσμο και η τρίτη σε smart connected συσκευές εισέρχεται και στην αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Η πολυβραβευμένη εταιρεία που διακρίνεται για την καινοτομία και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, μεταφέρει τις ίδιες αξίες στη σειρά συσκευών κινητής τηλεφωνίας που θα λανσάρει στην ελληνική αγορά δήλωσε ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo για την Ελλάδα και την Κύπρο και πρόσθεσε: «Τα κινητά τηλέφωνα της Lenovo έρχονται στην ελληνική αγορά τον προσεχή Σεπτέμβριο και είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των χρηστών που απαιτούν πλέον από το κινητό τους υψηλές τεχνολογικά επιδόσεις και υψηλή απόδοση ωφέλειας σε σχέση με την τιμή. Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Westnet προσδοκούμε ότι θα πετύχουμε γρήγορα πολύ καλή τοποθέτηση σε όλη την αγορά και θα κατακτήσουμε μερίδια και στον τομέα των συσκευών κινητής».

O Διευθύνων Σύμβουλος της Westnet Distribution Χρήστος Καλογεράκης δήλωσε σχετικά: «Η Westnet Distribution με συνέπεια και συνέχεια στο επιχειρηματικό της πλάνο, εξελίσσεται, προσαρμόζεται στα δεδομένα της αγοράς, υλοποιεί αποκλειστικές συνεργασίες, διευρύνει το πελατολόγιο και τις προϊόντικές της κατηγορίες στοχεύοντας σε κερδοφόρες αγορές. Διαγράφει έντονα αναπτυξιακή πορεία η οποία αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του 2014. Η συνεργασία με τη Lenovo αφενός μας τιμά και αφετέρου σηματοδοτεί μια νέα εποχή η οποία μας βρίσκει αναδιοργανωμένους και έτοιμους για νέες προκλήσεις. Το νέο τμήμα mobility έχει στόχο την κεφαλαιοποίηση από την πλευρά των πελατών μας της άριστης σχέσης και συνεργασίας της εταιρείας με όλες τις αλυσίδες λιανικής και τους operators».

Η εξειδικευμένη γνώση των στελεχών της Westnet Distribution που διασφαλίζει τη σωστή διανομή και προώθηση των προϊόντων των πελατών της, εκτιμάται ότι θα συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη μεριδίου της αγοράς και στον χώρο των κινητών τηλεφώνων για τη Lenovo. Παράλληλα, η ενίσχυση της έμπειρης ομάδας της Westnet Distribution με τα super geeks τα οποία επικεντρώνονται στη μελέτη των εξελίξεων και των τάσεων της αγοράς, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διείσδυση της Lenovo στη νέα αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lenovo, η πρώτη τη τάξει εταιρεία προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, είναι μία επιχείρηση που διαθέτει πραγματικά καινοτόμα προϊόντα που διακρίνονται για την αντοχή τους, τα specifications, innovation και το design τους. Μόνο το 2014 έχει αποσπάσει 6 διακρίσεις για τους τομείς του manufacturing (Manufacturing Leadership Award), του design (Two Red Dot “Best of the Best” Design Awards και Design Oscar με iF Design Gold Award) και της καινοτομίας (Yoga Tablet Gold Edison Award as Most Innovative Computing Solution και Edison Awards Finalist for Pioneering Personal Technology Innovation).

[/showhide]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.