Η LG αποκαλύπτει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας

Η LG αποκαλύπτει την επόμενη γενιά της τεχνολογίας

Στη φετινή CES 2016, η LG Electronics (LG) παρουσίασε τα πιο καινοτόμα επιτεύγματά της στο τομέα των τηλεοράσεων και των οικιακών συσκευών, καθώς και μία επαναστατική smart πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζει μία σειρά από προϊόντα και εφαρμογές, μένοντας πιστή στη φιλοσοφία της ‘Καινοτομία για μια καλύτερη ζωή’. Τα νέα της προϊόντα, εξοπλισμένα με τις καλύτερες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η εταιρεία ως τώρα, προορίζονται να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ανθρωποκεντρικό σύστημα που θα διευκολύνει και θα κάνει ακόμα πιο άνετη και ποιοτική την καθημερινότητα των καταναλωτών.

Τεχνολογία Οθόνης OLED: Πιο προσιτή για όλους!

Μόλις δύο χρόνια μετά τη παρουσίαση των πρώτων OLED τηλεοράσεων μεγάλων διαστάσεων, η φετινή CES έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η τεχνολογία OLED θα αποτελέσει μία από τις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς για το 2016. Με πάνελ μεγαλύτερης ανάλυσης, συσκευές μεγαλύτερων διαστάσεων και σημαντικά χαμηλότερες τιμές, η LG υποδέχεται το μέλλον και επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Οι τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED, χρησιμοποιούν οργανικές διόδους για την εκπομπή φωτός, ώστε να φωτίζουν το κάθε στοιχείο της οθόνης ξεχωριστά. Αυτό μεταφράζεται σε μία ζωντανή και φωτεινή εικόνα με έντονα χρώματα, πραγματικό, βαθύ μαύρο και εξαιρετικά ρεαλιστική κίνηση, οδηγώντας την οικιακή ψυχαγωγία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο καινοτομίας. Τα νεότερα μοντέλα της LG, οι LG G6 και LG E6 αποτελούν τις πρώτες τηλεοράσεις της εταιρείας που διαθέτουν το μοναδικό σχεδιασμό ‘Picture-On-Glass’ της LG, ο οποίος συνδυάζει ένα εξαιρετικά λεπτό πάνελ OLED πάχους 2.57 χιλιοστών με διάφανο πίσω κάλυμμα και ένα ηχοσύστημα εμπρόσθιας προβολής. Το κορυφαίο μοντέλο LG G6 77 ιντσών βραβεύτηκε μάλιστα με το ’2016 CES Best of Innovations Award’. Επιπλέον, η νέα σειρά των τηλεοράσεων της LG διαθέτει την ανανεωμένη πλατφόρμα Smart TV webOS 3.0, ενώ υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα format HDR, τα οποία έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι τηλεοπτικοί σταθμοί, κινηματογραφικά στούντιο και κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο, όπως το HDR10 και το Dolby Vision™.

LG OLED TV _E6+G6

Επιπρόσθετα, η LG διευρύνει συνεχώς τις βασικές συνεργασίες με κυρίαρχες τεχνολογικές εταιρείες και παρόχους περιεχομένου, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμα περισσότερο περιεχόμενο ποιότητας 4K HDR (high dynamic range). Ανάμεσα σε αυτές, η LG συνεργάστηκε με τις Dolby, Netflix, Amazon, Twentieth Century Fox, κ.α. αλλά και την εταιρεία Harmonic, τον επίσημο συνεργάτη UHD της NASA.

LG Netflix Partnership

Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας OLED έχει οδηγήσει και στην εντυπωσιακή μείωση του κόστους των τηλεοράσεων OLED, κάτω από τα 2.000 δολλάρια, φέρνοντάς τις πιο κοντά στις οικονομικές δυνατότητες του μέσου καταναλωτή. Αυτή η εκπληκτική υποχώρηση του κόστους, σε συνδυασμό με τη συνεχή έρευνα και εξέλιξη, έχει πείσει τους αναλυτές ότι το 2016 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για τη τεχνολογία OLED στην παγκόσμια αγορά.

Internet of Things: «Έξυπνη» Τεχνολογία σε κάθε Σπίτι

LG SmartThinQ Hub

Η LG παρουσίασε τη πιο εξελιγμένη “Smart Home” Τεχνολογία στη CES 2016, η οποία θα προσφέρει ακόμα περισσότερα προνόμια στη ζωή των καταναλωτών. Ο αισθητήρας SmartThinQ® καθώς και η νεότερη προσθήκη στο Internet of Things οικοσύστημά της ο αισθητήρας SmartThinQ Hub, μπορούν να μετατρέψουν πολλές παραδοσιακές οικιακές συσκευές σε έξυπνες, αφού πρώτα προσαρτηθούν επάνω τους.

LG IoT Ecosystem

Ο αισθητήρας SmartThinQ Hub όπως και ο αισθητήρας SmartThinQ® χρησιμεύουν ώστε να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές όπως πλυντήρια, ψυγεία φούρνους, ρομποτικές σκούπες κτλ. Ο SmartThinQ Hub παίζει κεντρικό ρόλο στη πλατφόρμα “Smart Home” της LG συλλέγοντας πληροφορίες από έξυπνες συσκευές αλλά και από κανονικές συσκευές που έχουν συνδεθεί με αισθητήρες SmartThinQ, μέσω λειτουργιών Wi-Fi, Zigbee και Bluetooth. Το SmartThinQ Hub είναι συμβατό με πληθώρα υπηρεσιών που υποστηρίζουν την Τεχνολογική Συμμαχία AllJoyn Alliance, για το πλαίσιο του ανοιχτού κώδικα. Επίσης η LG σύναψε πρόσφατα άλλη μία συνεργασία με την εταιρία LOWE, έτσι ώστε να ενσωματώσει τις LG «έξυπνες συσκευές» στις υπηρεσίες έξυπνου σπιτιού “Lowe’s Iris”.

«Έξυπνες» Οικιακές Συσκευές για ευκολότερη ζωή!

Η LG, κατά τη διάρκεια της CES 2016, παρουσίασε και μία σειρά από «έξυπνες» οικιακές συσκευές που θα διευκολύνουν αλλά και θα βελτιώσουν σημαντικά τη ποιότητα ζωής των καταναλωτών.

LG SIGNATURE - ALL

Έτσι λοιπόν, παρουσιάστηκε και επίσημα το νέο lineup των προϊόντων LG SIGNATURE, το οποίο συγκεντρώνει την καλύτερη τεχνολογία και σχεδιασμό της εταιρείας. Η σειρά LG SIGNATURE περιλαμβάνει τη συναρπαστική τηλεόραση 4K OLED HDR, ένα αναβαθμισμένο πλυντήριο ρούχων TWIN Wash™, έναν ψυγειοκαταψύκτη αιχμής τεχνολογίας Door-in-Door™, ένα φουτουριστικό υβριδικό ιονιστή αέρα, ένα διπλό φούρνο με άφθονα χαρακτηριστικά καθώς και ένα state-of-the-art πλυντήριο πιάτων TurboSteam™, εξοπλισμένο με τις κορυφαίες τεχνολογίες TrueSteam και MultiMotion.

Τέλος, η νέα αναβαθμισμένη σειρά από ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες CordZero, φέρνει την επανάσταση στην οικιακή καθαριότητα, με το μοντέλο HOM – BOT Turbo+, το πρώτο με τεχνολογία Augmented Reality (επαυξημένη πραγματικότητα), η οποία επιτρέπει στο χρήστη να δίνει οδηγίες στη σκούπα, χρησιμοποιώντας τη κάμερα οποιουδήποτε smartphone.

Η LG απέσπασε φέτος 55 Βραβεία στη Διεθνή Έκθεση CES® 2016, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα και με τις τιμητικές διακρίσεις  ‘best-of-show’ για τη νέα τηλεόραση LG SIGNATURE G6 OLED 4K και το νέο ψυγειοκαταψύκτη LG SIGNATURE. O William Cho, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics USA, δήλωσε σχετικά: «Η προσφορά καινοτομίας για μία καλύτερη ζωή αποτελεί το θεμέλιο της προϊοντικής στρατηγικής της LG για το 2016. Αυτή η βασική μας αρχή έλαμψε δια μέσω των προϊόντων που παρουσιάσαμε αυτή την εβδομάδα στο Λας Βέγκας και αποτελεί την έμπνευσή μας για να καινοτομούμε και να αναπτύσσουμε προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν νέα επίπεδα ψυχαγωγίας, άνεσης, ευκολίας, ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας».

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.