Η LG παρουσιάζει νέες OLED TVs με τεχνολογία 4Κ HDR

Η LG παρουσιάζει νέες OLED TVs με τεχνολογία 4Κ HDR

Στη φετινή CΕS 2016, η LG Electronics (LG) παρουσιάζει τα τελευταία μοντέλα τηλεοράσεων OLED τεχνολογίας 4K HDR, και φυσικά τις ναυαρχίδες LG SIGNATURE OLED G6 (77 και 65 ιντσών) και LG Ε6 (65 και 55 ιντσών). Η ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων LG OLED για το 2016 αποτελείται από οκτώ νέα μοντέλα, με το κορυφαίο μοντέλο LG G6 77 ιντσών να έχει βραβευτεί με το ’2016 CES Best of Innovations Award’. Οι επισκέπτες της CES μπορούν να δουν στο περίπτερο της LG (#8204 Central Hall, Las Vegas Convention Center) τις κορυφαίες τεχνολογίες της LG, όπως πάνελ OLED, ανάλυση 4K και κωδικοποίηση high dynamic range (HDR), την υλοποίηση της οποίας στις G6 και E6 η LG την ονομάζει ως ‘HDR Pro’.

Οι LG G6 και LG E6 είναι οι πρώτες τηλεοράσεις της LG που διαθέτουν το μοναδικό σχεδιασμό ‘Picture-On-Glass’ της LG, ο οποίος συνδυάζει ένα εξαιρετικά λεπτό πάνελ OLED πάχους 2.57 χιλιοστών με διάφανο πίσω κάλυμμα και ένα ηχοσύστημα εμπρόσθιας προβολής. Η μοναδική αυτή φόρμα μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη στην τεχνολογία OLED. Εστιάζοντας στις τεχνολογίες τηλεόρασης που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της εικόνας και του ήχου της συσκευής, τα δύο νέα μοντέλα G6 και E6 οδηγούν την οικιακή ψυχαγωγία σε ένα εντελώς νέο επίπεδο καινοτομίας.

LG OLED TV E6
LG OLED TV E6

Όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων LG OLED του 2016 διαθέτουν τη σφραγίδα ‘Ultra HD Premium’, με την οποία το UHD Alliance πιστοποιεί ότι ικανοποιούνται οι απαιτητικές προδιαγραφές που έχει θέσει, σε σχέση, μεταξύ άλλων, με την ανάλυση, τη δυναμική περιοχή, τη μέγιστη φωτεινότητα, τις διαβαθμίσεις του μαύρου, την διευρυμένη χρωματική παλέτα, και την ποιότητα του ήχου. Η νέα σειρά των τηλεοράσεων της LG υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα format HDR, τα οποία έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι τηλεοπτικοί σταθμοί, κινηματογραφικά στούντιο και κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών στον κόσμο, όπως το HDR10 και το Dolby Vision™.

Στις νέες τηλεοράσεις OLED, η τεχνολογία ‘Pixel Dimming’ έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά την κωδικοποίηση HDR. Σε αντίθεση με τις οθόνες LCD, όπου οι λάμπες LED φωτίζουν ή σκιάζουν μία ευρύτερη περιοχή του πάνελ, στις οθόνες OLED κάθε pixel μπορεί να ανάβει και να σβήνει ανεξάρτητα από το γειτονικό του, εξασφαλίζοντας τέλεια χρώματα, βαθύ μαύρο και λεπτομερή απόδοση κάθε σκιάς, ακόμη και σε περίπτωση που ένα καλά φωτισμένο αντικείμενο βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε μία σκοτεινή περιοχή του πάνελ. Η δυνατότητα των τηλεοράσεων OLED να αποδίδουν τέλειο μαύρο και ολοζώντανα χρώματα, τις καθιστούν το ιδανικό μέσο για την προβολή περιεχομένου HDR.

Με πάνελ και ισχύ επεξεργασίας 10-bit, οι τηλεοράσεις LG OLED αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο χρωματικές επιλογές, ενώ η τεχνολογία ‘ColorPrime Pro’ τους δίνει τη δυνατότητα να αποδίδουν με ασύγκριτη λεπτομέρεια ακόμη και τις πιο λεπτές αποχρώσεις των χρωμάτων, καλύπτοντας το 99 τοις εκατό του χρωματικού φάσματος DCI-P3. Η υψηλή απόδοση των χρωμάτων επιτρέπει έτσι στο θεατή να παρακολουθεί στην τηλεόραση OLED το περιεχόμενο όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο δημιουργός του. Τέλος, η υποστήριξη της σύστασης BT.2020, την παλέτα επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιείται για την εκπομπή και τη διανομή τηλεοπτικού περιεχομένου, καθιστούν τα νέα μοντέλα LG G6 και LG E6 μια σίγουρη επιλογή και για το μέλλον.

LG OLED TV G6
LG OLED TV G6

Από πλευράς ήχου, τα LG G6 και LG E6 είναι εξοπλισμένα με ηχοσύστημα εμπρόσθιας προβολής, για το σχεδιασμό του οποίου η LG συνεργάστηκε με τη harman/kardon, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές high-end προϊόντων ήχου. Σε αντίθεση με τα ηχεία πολλών λεπτών τηλεοράσεων, τα οποία ‘κοιτούν’ προς τα κάτω, το σύστημα εμπρόσθιας προβολής της LG προσφέρει καθαρή και πιο λεπτομερή απόδοση των διαλόγων, χωρίς παραμορφώσεις, καθώς ο ήχος φτάνει στα αυτιά του θεατή απευθείας και όχι μετά από ανακλάσεις. Το ηχοσύστημα διαθέτει πρόσθετα woofer για ακόμη καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, γεγονός που διαχωρίζει τις τηλεοράσεις OLED της LG από οποιαδήποτε άλλη λεπτή τηλεοπτική συσκευή.

Τα μοντέλα LG OLED του 2016 έρχονται εξοπλισμένα με την έκδοση webOS 3.0 της LG, η οποία προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία χρήσης και βοηθά τους χρήστες των LG SMART TV να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πάμπολλες λειτουργίες της συσκευής τους. Από το 2015, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, μέχρι σήμερα, το webOS έχει αναγνωριστεί από πολλούς εξειδικευμένους συντάκτες ως μία από τις πιο ευέλικτες πλατφόρμες smart TV. Στην τελευταία του έκδοση, το LG webOS 3.0 προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες σύνδεσης με φορητές συσκευές, λειτουργίες remote και πολλές επιλογές περιεχομένου, ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις ακόμη περισσότερων πελατών της LG.

«Τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων OLED του 2016 διαθέτουν μια σειρά καινοτομίες, όπως ο σχεδιασμός ‘Picture-on-Glass’ και η τεχνολογία HDR Pro, τις οποίες συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα LG G6 και LG E6», δήλωσε ο κ. Brian Kwon, Πρόεδρος και CEO στην LG Home Entertainment Company. «Βελτιώνοντας τις τηλεοράσεις OLED μας κάθε χρόνο, οδηγούμε τις εξελίξεις στο χώρο των τηλεοράσεων, ώστε όλο και περισσότεροι καταναλωτές να είναι σε θέση να δουν και να ακούσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η τεχνολογία OLED. Πιστεύουμε ότι το 2016 θα αποτελέσει κομβική χρονιά για τη συγκεκριμένη κατηγορία».

Οι LG G6 και LG E6, μαζί με τα υπόλοιπα νέα προϊόντα της LG, θα παρουσιαστούν στη CES 2016, ενώ η εμπορική τους διάθεση αναμένεται να ξεκινήσει το Μάρτιο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της LG στη φετινή CES, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.LGnewsroom.com/ces2016.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.