Η LG Ανακοινώνει Τα Οικονομικά Της Αποτελέσματα Για Το Τρίτο Τρίμηνο Του 2015

Η Παρουσίαση Του Νέου LG G4 Στη Νέα Υόρκη Μεταδίδεται Ζωντανά Σε Όλο Τον Κόσμο

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα σημαντική ενίσχυση στα λειτουργικά της κέρδη στην εταιρεία των Οικιακών Συσκευών και των Λύσεων Κλιματισμού, αποτέλεσμα το οποίο συνέβαλε στην επίτευξη συνολικών καθαρών κερδών ύψους 124,8 δισ. KRW (106,76 εκ. δολαρίων ΗΠΑ) για το τρίτο τρίμηνο του 2015. Εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τον ανταγωνισμό στους κλάδους των τηλεοράσεων και των smartphones, οι πωλήσεις της LG κατά το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 0,7 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, στα 14,03 τρισ. KRW (12 δισ. δολάρια ΗΠΑ), ενώ τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 294 δισ. KRW (251,5 εκ. δολάρια ΗΠΑ).

Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) ανακοίνωσε κύκλο εργασιών ύψους 4,29 τρισ. KRW (3,67 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) για το τρίτο τρίμηνο του 2015, αυξημένο κατά 9 τοις εκατό σε σχέση το προηγούμενο τρίμηνο, χάρη στην καλή πορεία των πωλήσεων των τηλεοράσεων UHD και OLED στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Λατινικής Αμερικής και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS). Αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο εμφανίζεται και η κερδοφορία, ως αποτέλεσμα βελτιώσεων στο προϊοντικό μίγμα και την κοστολογική δομή. Καθώς η ζήτηση συσκευών τηλεοράσεων στην παγκόσμια αγορά παραμένει υποτονική, η LG σχεδιάζει να βελτιώσει την κερδοφορία της, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το marketing των premium μοντέλων της και εντείνοντας την προσπάθεια βελτίωσης του κόστους της σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) ανακοίνωσε συνολικές πωλήσεις 14,9 εκατομμυρίων smartphones, αυξημένες κατά 6 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Παρά την αύξηση κατά 12 τοις εκατό των πωλήσεων στη Β. Αμερική, ο συνολικός κύκλος εργασιών ανήλθε στα 3,38 τρισ. KRW 3.38 (2,89 δισ. δολάρια ΗΠΑ), μειωμένος κατά 7 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 21 τοις εκατό σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (year-on-year), κυρίως λόγω της μειωμένης ζήτησης για συσκευές high-end στην αγορά της Κορέας. Η LG προσδοκά ότι η παρουσίαση του προηγμένου μοντέλου V10 και του – εξαιρετικά ανταγωνιστικού σε επίπεδο τιμής – Nexus 5X κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, θα την βοηθήσει να βελτιώσει το συνολικό προϊοντικό της μίγμα.

Η LG Home Appliance Company & Air Solution Company (Οικιακές Συσκευές & Λύσεις Κλιματισμού) εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα περιόδου, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 4 τοις εκατό, στα 4,15 τρισ. KRW (3,55 δισ. δολάρια ΗΠΑ), και τα λειτουργικά κέρδη να φτάνουν τα 245,6 δισ. KRW (210,1 εκ. δολάρια ΗΠΑ), αυξημένα κατά 420 τοις εκατό σε σχέση με την ίδια περίοδο της περυσινής χρονιάς. Ειδικότερα για τα ψυγεία, τα λειτουργικά κέρδη εμφανίζονται βελτιωμένα λόγω των αυξημένων πωλήσεων premium μοντέλων στις αγορές της Κορέας και της Βορείου Αμερικής, ενώ η αποκλειστική τεχνολογία ‘Twin Wash’ συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στον κλάδο των πλυντηρίων ρούχων. Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου είναι πιθανό να επηρεαστούν από τις δυσμενείς μεταβολές των συναλλαγματικών ισοτιμιών και την εποχικότητα.

Η LG Vehicle Components Company (Εξαρτήματα Οχημάτων) ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 6 τοις εκατό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, στα 478,6 δισ. KRW (409,41 εκ. δολάρια ΗΠΑ), η οποία οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της δραστηριότητας στον τομέα του infotainment. Τα έσοδα από εξαρτήματα οχημάτων (vehicle engineering) εμφανίζονται αμετάβλητα, εξαιτίας της εξασθένισης της ζήτησης σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ρωσία και η Μαλαισία. Οι επενδύσεις της στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και των διαφόρων άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία συνέβαλαν στη διατήρηση των λειτουργικών ζημιών σε χαμηλά επίπεδα. Κοιτώντας προς το μέλλον, η LG προσδοκά ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στα πετρελαιοκίνητα οχήματα θα επηρεάσουν θετικά τις αγορές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των ηλεκτρονικών συστημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία.

2015/Q3: Διευκρινίσεις επί της συναλλαγματικής ισοτιμίας
Οι μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της LG Electronics για την τριμηνιαία περίοδο έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2015 έχουν συνταχθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ με βάση τη μέση τιμή των 90 ημερών για κάθε τρίμηνο: 1,169 KRW ανά USD (2015/Q3).
Συνέντευξη Τύπου και Conference Call
Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, η LG Electronics διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου στην κορεατική γλώσσα στις 29 Οκτωβρίου 2015, στις 16:00 ώρα Κορέας (KST), στο αμφιθέατρο LG Twin Tower Auditorium (B1 East Tower, 20 Yeoui-daero, Yeongdeungpo-gu, Seoul, Korea). Στην συνέχεια, στις 29 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00 ώρα Κορέας (10:00 GMT/UTC) διεξήχθη conference call στην Αγγλική.

LG Logo 2015

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.