Η LG Θα Παρουσιάσει Τον ‘Έξυπνο’ Αισθητήρα Και Νέα Προϊόντα ‘Smart Home AllJoyn’ Στην IFA 2015

Η LG Θα Παρουσιάσει Τον ‘Έξυπνο’ Αισθητήρα Και Νέα Προϊόντα ‘Smart Home AllJoyn’ Στην IFA 2015

Η LG Electronics (LG) θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα την πιο εξελιγμένη ‘Smart Home’ τεχνολογία της στην IFA 2015 στο Βερολίνο, που θα προσφέρει ακόμα περισσότερα προνόμια στη ζωή των καταναλωτών. Ο νέος αισθητήρας SmartThinQ® της LG μπορεί να μετατρέψει πολλές παραδοσιακές οικιακές συσκευές σε ‘έξυπνες’ αφού προσαρτηθεί πάνω τους, ενώ επιπλέον η LG θα παρουσιάσει έναν ‘έξυπνο’ φούρνο κι ένα ‘έξυπνο’ κλιματιστικό, τα οποία θα είναι συμβατά με την τεχνολογία AllJoyn®, μία ανοιχτή πλατφόρμα για το ‘Ιnternet of things’ (IoT) που δημιουργήθηκε από την ‘Allseen Alliance’.

Ο αισθητήρας ‘SmartThinQ είναι μία συσκευή με κυκλικό σχήμα, η οποία μπορεί να προσκολληθεί στις οικιακές συσκευές, όπως πλυντήρια ρούχων ή ψυγεία, και να λαμβάνει διάφορες πληροφορίες για τις δονήσεις ή θερμοκρασία και στη συνέχεια να τις μεταδίδει στην εφαρμογή ‘SmartThinQ στο smartphone του χρήστη. Αν, για παράδειγμα, ο αισθητήρας προσαρτηθεί στην πόρτα ενός απλού πλυντηρίου ρούχων, το μετατρέπει αυτόματα σε ‘έξυπνο’ που ειδοποιεί τον χρήστη μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης. Ένας αισθητήρας ‘SmartThingQ’ πάνω σε ένα ψυγείο θα ενημερώσει τον χρήστη μέσω του smartphone του για τα τρόφιμα που αναμένεται να χαλάσουν βάσει της ημερομηνίας λήξης τους. Ο αισθητήρας μπορεί επιπλέον να συλλέγει διάφορες πληροφορίες, όπως το πόσες φορές ανοίγει η πόρτα όταν ο χρήστης λείπει, ενώ η προσάρτησή του πάνω σε ένα κλιματιστικό ή κάποια άλλη οικιακή συσκευή επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό τους μέσω smartphone και της εφαρμογής ‘SmartThingQ’.

Το σύστημα ‘AllJoyn πρόκειται για μία συλλογική πλατφόρμα με ‘ανοιχτό’ λειτουργικό (open-source software), που επιτρέπει στις συσκευές και τις εφαρμογές να ‘αναγνωρίζονται’ μεταξύ τους και να επικοινωνούν. Το σύστημα ‘AllJoyn’ υποστηρίζεται από όλα τα μέλη της ‘Allseen Alliance,’ μίας συμμαχίας βιομηχανιών IoT που αποτελείται από περισσότερες από 180 εταιρείες. Έτσι, ο νέος φούρνος ‘Smart Lightwave Oven της LG είναι συμβατός με το ‘AllJoyn’ και επιτρέπει στους χρήστες να ‘κατεβάζουν’, να αναβαθμίζουν και να μοιράζονται συνταγές με φίλους μέσω των φορητών συσκευών τους. Ο ‘έξυπνος’ αυτός φούρνος διαθέτει λειτουργία Wi-Fi, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί το smartphone του προκειμένου να ρυθμίσει το πρόγραμμα μαγειρέματος, τη θερμοκρασία και το χρόνο για ένα συγκεκριμένο φαγητό. Ο φούρνος ‘Smart Lightwave Oven’ διαθέτει επιπλέον λειτουργία ‘self-diagnosis’ προκειμένου να εντοπίζει προβλήματα στη λειτουργία, και επιπρόσθετα βοηθά στην αντιμετώπισή τους με την αναζήτηση λύσεων και πληροφοριών για την επισκευή τους διαδικτυακά, μέσω του κέντρου εξυπηρέτησης ‘LG service center’. Τέλος, το νέο ‘έξυπνο’ κλιματιστικό της LG ειδοποιεί τον χρήστη για την αλλαγή του φίλτρου και μπορεί να ρυθμιστεί εξ’ αποστάσεως μέσω του smartphone, κάνοντας το σπίτι δροσερό και έτοιμο να υποδεχτεί τον ένοικό του μία πολύ ζεστή μέρα.

«Η προσαρμογή των ‘έξυπνων’ οικιακών συσκευών στην καθημερινότητα έχει αποδειχθεί μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς επικρατεί η αντίληψη ότι αυτή η τεχνολογία δεν είναι εύκολα προσβάσιμη», δήλωσε ο Jo Seong-jin, Πρόεδρος και CEO της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η LG έχει δεσμευθεί να συνεχίσει να ηγείται στην αγορά συσκευών ‘smart home’ και να προσφέρει καινοτομίες, όπως ο αισθητήρας ‘LG SmartThingQ’, οι οποίες προσφέρουν άμεσα και ρεαλιστικά πλεονεκτήματα και μεγαλύτερη άνεση στην καθημερινή ζωή, ενώ είναι εύκολες στη χρήση».

Οι επισκέπτες της IFA 2015 θα έχουν την ευκαιρία δουν από κοντά τις ‘έξυπνες’ οικιακές συσκευές της LG και ακόμα περισσότερα στο περίπτερο της LG στην Αίθουσα 18 της Messe Berlin από 4 έως 9 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.