Το WebOS Επανέρχεται Ως Lune OS Για Κινητά Και Tablets

Το WebOS Επανέρχεται Ως Lune OS Για Κινητά Και Tablets

Lune OS

Παρά τις φήμες για πρόωρο κλείσιμο του τμήματος από την HP, η ομάδα του webOS είναι εδώ και μάλιστα ανακοίνωσε το νέο της λογισμικό για κινητά και tablets, το Lune OS.

Το webOS όταν πρωτοκυκλοφόρησε απέσπασε θετικές κριτικές για το πολύ όμορφο περιβάλλον του, εντυπωσίασε με τις χειρονομίες που μπορούσες να χειριστείς το κινητό και με το προχωρημένο σύστημα πολυδιεργασίας. Μπορούσες ακόμη να κάνεις αναβάθμιση λογισμικού Οver the Αir, δηλαδή χωρίς να συνδέσεις το κινητό στον υπολογιστή. Παρόλα αυτά οι πωλήσεις δεν πήγαν πολύ καλά, η HP αποφάσισε να κάνει ανοιχτού κώδικά το webOS, να γίνει εταιρεία παροχής υπηρεσιών και να πουλήσει το λειτουργικό στην LG.

Τι κατάφερε το webOS από τότε; Να βρει στέγη στις Smart TV τηλεοράσεις της LG και η ομάδα που δουλεύει ακόμη στην ανάπτυξη του λογισμικού να δουλεύει πάνω στην νέα έκδοση. Η νέα έκδοση μετονομάστηκε σε Lune OS και πρόσφατα έγινε διαθέσιμη για λήψη η πρώτη έκδοση με την κωδική ονομασία Affogato.

Το Lune OS μπορεί να τρέξει στα LG Nexus 4, Samsung Galaxy Nexus, HP Touchpad και Google Nexus 7 2012 (WiFi). Άλλες συσκευές δεν θα υποστηριχτούν, με την ομάδα του Lune OS να δηλώνει ότι έτσι θα υπάρχει μια ομαλότερη εμπειρία χρήσης για όσους έχουν μία από τις παραπάνω συσκευές. Παρόλα αυτά, μιλάμε για ανοιχτού κώδικα λογισμικό και έτσι δεν θα μας κάνει έκπληξη αν οι προγραμματιστές αναπτύξουν το Lune OS και για άλλες συσκευές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.