Τα Νέα Mac Mini Και iMac Με Retina Αποσυναρμολογούνται

Τα Νέα Mac Mini Και iMac Με Retina Αποσυναρμολογούνται

iMac with Retina 5K Display teardown

Η Apple ανακοίνωσε τα φετινά Mac –Mac mini 2014 και iMac με Retina 5K Οθόνη– και το iFixit έτρεξε για να προλάβει πρώτο να κάνει το καθιερωμένο teardown. Εξωτερικά τα δύο αυτά Mac δεν έχουν διαφορές με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς τους, όμως στο εσωτερικό έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές.

Ξεκινώντας με το Mac mini του 2014, η ομάδα βαθμολόγησε το μικρό με 6 στα 10 (το «1» είναι το δυσκολότερο στην επισκευή) και αυτό γιατί η Apple επέλεξε τις βίδες ασφαλείας T6 Torx Security ώστε να αποτρέπουν τον απλό χρήστη από το άνοιγμα του υπολογιστή, και επειδή ο επεξεργαστής και η RAM είναι κολλημένα στη μητρική. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξετε το μοντέλο με τα 4GB RAM θα μείνετε αναγκαστικά για πάντα στα 4GB.

Το iMac με Retina τα πήγε χειρότερα στο test των ειδικών. Πήρε 5 στα 10 επειδή πολύ απλά, άμα βγάλετε την οθόνη για να έχετε πρόσβαση στη μητρική, ίσως να μην μπορείτε να την ξαναβάλετε. Θα πρέπει να ξαναβάλετε κόλλα και με ακρίβεια να τοποθετήσετε την εντυπωσιακή του οθόνη ξανά στο σώμα.

Η Apple έχει κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θέλει τους χρήστες να επέμβουν στο hardware των συσκευών της. Σίγουρα τα έχει καταφέρει και ουσιαστικά αναγκάζει τον κόσμο να στρέφεται στα καταστήματά της για την επισκευή των συσκευών, κάτι που ανεβάζει το κόστος επισκευής δραματικά. Μπορείτε να δείτε εικόνες του teardown για το mini εδώ και για το iMac εδώ.


Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.