Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

‘MacMan’ Ήταν Το Προηγούμενο Προτεινόμενο Όνομα Για Το iMac

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν καιρό τον Steve Jobs ήταν η ονομασία του iMac. Σύμφωνα με το βιβλίο ‘Insanely Simple’ του Ken Segall, ‘MacMan’ ήταν το προηγούμενο προτεινόμενο όνομα.

iMac

Ο Ken Shegall που έγραψε το βιβλίο αναφέρει ότι τότε δούλευε στην TBWAChiatDay, μία διαφημιστική εταιρία που είχε συνεργαστεί με την Apple και είχε αναλάβει τα κυριότερα προϊόντα της εταιρίας. Εκείνη τη περίοδο όλοι πάσχιζαν ώστε να βρουν το κατάλληλο όνομα για εκείνον τον υπολογιστή που θα ικανοποιεί κιόλας και τον Steve Jobs.

Ο Steve Jobs είχε κολλήσει με το όνομα ‘MacMan’, και μάλιστα είχε αναφέρει:

Αν δε βρεις κάτι καλύτερο από το MacMan, αυτό θα είναι το τελικό όνομα.

Το ‘iMac’ το είχε προτίνει ο Ken από την αρχή, αλλά το απόρριψε ο Steve. Στο τέλος βέβαια αναγκαστικά δέχτηκε να βαφτιστεί έτσι αυτός ο υπολογιστής, αν και δεν του άρεσε και πολύ.

Μια μέρα υπήρχε μόνο το όνομα iMac και αυτό ήταν όλο. O Steve Jobs ήταν ένας έξυπνος άνθρωπος και τελικά επικράτησε η κοινή λογική.

Φαντάζεστε σήμερα να είχαμε τα MacMan, PhoneMan και PadMan;

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: