Ανακοινώθηκε Ο Οκταπύρηνος Επεξεργαστής MediaTek MT6592

Ανακοινώθηκε Ο Οκταπύρηνος Επεξεργαστής MediaTek MT6592

MediaTek MT6592

Μαζί με τον Snapdragon 805 της Qualcomm χθες, ανακοινώθηκε και ο πρώτος οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek MT6592 που χρησιμοποιεί και τους 8 πυρήνες ταυτόχρονα, σε αντίθεση με άλλους.

Ο MediaTek MT6592 μέσα του κρύβει 8 ARM Cortex-A7 πυρήνες με ταχύτητες 2GHz ο καθένας. Η κατασκευή του είναι στα 28nm, ενσωματώνει τετραπύρηνη GPU και μπορεί να καταγράψει τη θερμοκρασία του και τη κατανάλωση ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση. Σε άλλα χαρακτηριστικά έχουμε ενσωματωμένα τα dual-band 802.11n WiFi με υποστήριξη Miracast, Bluetooth, GPS και FM ράδιο.

Οι φορητές συσκευές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα πρόταση της MediaTek, κυρίως κορυφαία smartphones και tablets, θα μπορούν να έχουν μέχρι και 16-megapixel κύρια κάμερα με εγγραφή 4K/Ultra HD βίντεο, οθόνη ανάλυσης full HD και τη λειτουργία ClearMotion για να μετατρέπουν τα βίντεο από 25/30 fps σε 60 fps για καλύτερη αναπαραγωγή.

Οι πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν τον MediaTek MT6592 θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αρχές του 2014. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε μετρήσεις benchmarks με αντίπαλες συσκευές που χρησιμοποιούν τον τετραπύρηνο Snapdragon 805.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.