Η Microsoft Θα Εξαγοράσει Τη Nokia Για 5,44 Δις Ευρώ

Η Microsoft Θα Εξαγοράσει Τη Nokia Για 5,44 Δις Ευρώ

Όταν η Nokia έκανε γνωστό ότι θα συνεργαζόταν με την Microsoft και θα εγκατέλειπε το Meego για τo Windows Phone πολλοί έκαναν την πρόβλεψη ότι μελλοντικά η δεύτερη θα εξαγόραζε την πρώτη.

Η στιγμή αυτή ήρθε και δικαίωσε όσους το είχαν προβλέψει. Η Microsoft εξαγόρασε το τμήμα Συσκευών και Υπηρεσιών, και όσες πατέντες έχει η φιλανδική εταιρεία. Αυτό θα κοστίσει στην Microsoft 5,44 δις.

Η συμφωνία λέει ότι 32,000 υπάλληλοι που δουλεύουν στην Nokia θα συνεχίσουν στην Microsoft και 56,000 στην Nokia. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 40,000 πατέντες που έχει η Nokia, οι 8,500 έχουν να κάνουν με desing patents και οι 30,000 με utillity patents και applications.

Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί το 1ο τρίμηνο του 2014 όταν το συμβούλιο της Nokia το εγκρίνει και επίσημα. Φεύγοντας ο Steve Balmer βλέπει μια σπουδαία συνεργασία να πραγματοποιείται.

Εμείς σαν λάτρεις της Nokia και των κινητών της, Lumia, ελπίζουμε η φιλανδική εταιρεία να συνεχίσει να βγάζει φοβερές συσκευές και να μην τη καταστρέψει η Microsoft με τις αποφάσεις της.

Πηγή: Tech Community

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.