Η Microsoft Θα Εξαγοράσει Τη Nokia Για 5,44 Δις Ευρώ

Η Microsoft Θα Εξαγοράσει Τη Nokia Για 5,44 Δις Ευρώ

Nokia Lumia 625 hands-on

Είναι επίσημο πλέον. Η Microsoft θα εξαγοράσει την Nokia, και συγκεκριμένα το τμήμα Συσκευών & Υπηρεσιών, αλλά και πατέντες της φιλανδικής εταιρίας. Όλη αυτή η κίνηση της Microsoft θα κοστίσει στην εταιρία 5,44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά την εξαγορά αυτή, περίπου 32,000 υπάλληλοι της Nokia θα συνεχίσουν να εργάζονται στην Microsoft, ενώ περίπου 56,000 υπάλληλοι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην Nokia. Ο λόγος της εξαγοράς αυτής είναι φυσικά για να έχει κέρδος η αμερικάνικη εταιρία, μιας πριν την συμφωνία αυτή είχε κέρδος 10$ για κάθε Windows Phone-Lumia συσκευή που πουλιόταν, ενώ τώρα θα έχει 40$. Και εφόσον τα κινητά της Nokia αντιπροσωπεύουν το 81,6 τοις εκατό των Windows Phone, η Microsoft θα έχει αργότερα ακόμα μεγαλύτερο κέρδος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Nokia έχει είχε κάπου στις 40,000 πατέντες, εκ των οποίων οι 8,500 είναι design patents και οι 30,000 είναι utility patents και patent applications.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014, όταν το συμβούλιο της Nokia εγκρίνει αυτή τη κίνηση και ολοκληρωθούν άλλα νομικά θέματα. Ο Steve Ballmer που σύντομα θα αποχωρήσει από την Microsoft βεβαίως χαίρεται και βλέπει ένα λαμπρό μέλλον για τις δύο αυτές εταιρίες.

Ελπίζουμε η Nokia να συνεχίσει να είναι η Nokia που γνωρίζουμε και να μην την επηρεάσει η Microsoft στις αποφάσεις τις και την καταστρέψει εντελώς. Το μόνο σίγουρο πλέον πάντως είναι ότι δεν θα δούμε Nokia συσκευή με Android.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.