Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Microsoft Θα Εξαγοράσει Τη Nokia Για 5,44 Δις Ευρώ

Nokia Lumia 625 hands-on

Είναι επίσημο πλέον. Η Microsoft θα εξαγοράσει την Nokia, και συγκεκριμένα το τμήμα Συσκευών & Υπηρεσιών, αλλά και πατέντες της φιλανδικής εταιρίας. Όλη αυτή η κίνηση της Microsoft θα κοστίσει στην εταιρία 5,44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά την εξαγορά αυτή, περίπου 32,000 υπάλληλοι της Nokia θα συνεχίσουν να εργάζονται στην Microsoft, ενώ περίπου 56,000 υπάλληλοι θα συνεχίσουν να εργάζονται στην Nokia. Ο λόγος της εξαγοράς αυτής είναι φυσικά για να έχει κέρδος η αμερικάνικη εταιρία, μιας πριν την συμφωνία αυτή είχε κέρδος 10$ για κάθε Windows Phone-Lumia συσκευή που πουλιόταν, ενώ τώρα θα έχει 40$. Και εφόσον τα κινητά της Nokia αντιπροσωπεύουν το 81,6 τοις εκατό των Windows Phone, η Microsoft θα έχει αργότερα ακόμα μεγαλύτερο κέρδος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Nokia έχει είχε κάπου στις 40,000 πατέντες, εκ των οποίων οι 8,500 είναι design patents και οι 30,000 είναι utility patents και patent applications.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2014, όταν το συμβούλιο της Nokia εγκρίνει αυτή τη κίνηση και ολοκληρωθούν άλλα νομικά θέματα. Ο Steve Ballmer που σύντομα θα αποχωρήσει από την Microsoft βεβαίως χαίρεται και βλέπει ένα λαμπρό μέλλον για τις δύο αυτές εταιρίες.

Ελπίζουμε η Nokia να συνεχίσει να είναι η Nokia που γνωρίζουμε και να μην την επηρεάσει η Microsoft στις αποφάσεις τις και την καταστρέψει εντελώς. Το μόνο σίγουρο πλέον πάντως είναι ότι δεν θα δούμε Nokia συσκευή με Android.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: