Μπαταρίες Με Αυτονομία Μιας Εβδομάδας Ετοιμάζει Η Microsoft

Αποκαλύφθηκαν Οι Τιμές Των Αξεσουάρ Ασύρματης Φόρτισης Των Lumia 920 και Lumia 820

Nokia Lumia 820 Wireless Charger

Η τεχνολογία προχωράει με γοργό ρυθμό και όλες οι εταιρίες επενδύουν στην προσπάθεια βελτίωσης των τεχνικών χαρακτηριστικών των smartphones, που συνεχώς επιδεικνύουν βελτιωμένες επιδόσεις και νέες λειτουργίες. Αυτό φυσικά έχει ως αντίκτυπο την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, στην οποία οι κατασκευάστριες δεν έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή, με αποτέλεσμα οι χρήστες να αναγκάζονται να το έχουν στη πρίζα καθημερινώς.

Η Microsoft λοιπόν, αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα και ξέροντας ότι η τεχνολογία πάνω στις μπαταρίες των smartphone θα αργήσει να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, σκέφτηκε ότι μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα με την υπάρχουσα τεχνολογία, αρκεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνα. Έτσι λοιπόν, η Ranveer Chandra, ερευνητής στο Mobility & Networking Research Group της Microsoft αποκάλυψε ότι η εταιρία σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι νέες συσκευές να χρησιμοποιούν δύο μπαταρίες, αντί της μίας Li-Ion μπαταρίας.

Η μία μπαταρία θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να βγάζει εις πέρας τις λειτουργίες της συσκευής που απαιτούν υψηλή παροχή ενέργειας, ενώ η δεύτερη θα χρησιμοποιείται για τις απλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου και της αναμονής. Σύμφωνα με την Microsoft, ο συγκεκριμένος τρόπος χρήσης των μπαταριών μπορεί να βελτιώσει την διάρκεια ζωής της συσκευής κατά 20-50%.

Η εταιρία εξετάζει επίσης και προσθήκες που μπορούν να γίνουν στο λογισμικό για τη βελτίωση της μπαταρίας. Έτσι, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα με την ονομασία E-Loupe το οποίο αναγνωρίζει εφαρμογές που καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και τις τερματίζει όταν κρίνει ότι δεν χρειάζεται να τρέχουν στο παρασκήνιο. Ελπίζουμε να δούμε αυτή την τεχνολογία στις επόμενες Microsoft Lumia συσκευές σύντομα.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.