Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Microsoft HoloLens: Η Εικόνικη Πραγματικότητα Σε Άλλο Επίπεδο

«Ο πιο εξελιγμένος ολογραφικός υπολογιστής»

Η Microsoft στην εκδήλωση όπου παρουσίασε τα Windows 10 με Cortana για υπολογιστές και τα Windows 10 for phone που αντικαθιστούν τα Windows Phone ανακοίνωσε και τον πιο εξελιγμένο ολογραφικό υπολογιστή. Ο υπολογιστής ονομάζεται Microsoft HoloLens και τρέχει τη νέα πλατφόρμα Windows Holographic που πραγματικά ανεβάζει την εικονική πραγματικότητα σε άλλο επίπεδο.

Το HoloLens είναι μια ανεξάρτητη συσκευή, με δικό της επεξεργαστή, κάρτα γραφικών και ολογραφικό επεξεργαστή (HPU, holographic processing unit), η οποία εφοδιάζεται με διάφανα γυαλιά και προβάλει στον πραγματικό κόσμο τρισδιάστατα αντικείμενα με τα οποία ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει. Για παράδειγμα, η Microsoft παρουσιάζει έναν χρήση που έχει σχεδιάσει μια μηχανή στον υπολογιστή του και τη βλέπει ταυτόχρονα επάνω στο γραφείο του. Εξοπλίζεται επίσης με «spatial sound», δηλαδή ο χρήστης μπορεί να ακούσει τον ήχο από τα ολογράμματα τριγύρω του.

Microsoft HoloLens (2)

Το λειτουργικό σύστημα Windows Holographic βασίζεται επάνω στα νέα Windows 10 και επιτρέπει τους προγραμματιστές να γράφουν λογισμικό για τα γυαλιά. Μεταξύ άλλων, η Microsoft έχει συνεργαστεί και με τη NASA έτσι ώστε με τα HoloLens να εξετάζουν τα ευρήματα του Curiosity στον Άρη. Η Microsoft για τα HoloLens έχει αναπτύξει μια έκδοση του Skype για βίντεο-κλήσεις και το Minecraft. Στα παρακάτω βίντεο βλέπουμε ότι μπορούμε ακόμη να ‘δημιουργήσουμε’ μια τηλεόραση και να δούμε σειρές/ταινίες στο Netfix, να παραμετροποιήσουμε σε πραγματικό χρόνο τη μηχανή μας ή να παίξουμε Minecraft όπου θέλουμε.

Ο CEO της Microsoft ακούγεται αρκετά αισιόδοξος, αφού πιστεύει ότι τα Microsoft HoloLens θα είναι έτοιμα παράλληλα με τα Windows 10, δηλαδή κατά το τέλος του 2015. Αναφέρει ότι η τιμή θα είναι προσιτή τόσο για τις επιχειρήσεις τόσο και για τους απλούς καταναλωτές.


Μοιράσου το με τους φίλους σου: