Η Microsoft Επιτέλους Σκοτώνει Το Zune

Η Microsoft Επιτέλους Σκοτώνει Το Zune

Η Microsoft κάποτε είχε προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τη σειρά iPod της Apple με τα Zune, όμως απέτυχαν παταγωδώς. Αν και η αμερικάνικη εταιρία για χρόνια δεν είχε κυκλοφορήσει κάποια νέα συσκευή στη σειρά Zune, η μουσική υπηρεσία μέχρι και σήμερα λειτουργούσε για τους παλιούς fans αλλά και χρήστες της.

Η Microsoft ανακοίνωσε όμως ότι και η υπηρεσία Zune θα αποσυρθεί στις 15 Νοεμβρίου 2015 δίνοντας ένα οριστικό τέλος στη σειρά αυτή. Όσοι επιμείνουν και συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το απαρχαιωμένο πρόγραμμα της εταιρίας δεν θα μπορούν να κάνουν streaming ή λήψη μουσικής, και όσοι έχουν αγοράσει μουσική (DRM) αλλά η Microsoft δεν καταφέρει να ανανεώσει τις άδειες τα κομμάτια θα διαγραφούν.

Όσοι είχαν συνδρομές στη συνδρομητική υπηρεσία του Zune τώρα θα μπορούν είτε να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω είτε να μεταβούν δωρεάν στη νέα μουσική υπηρεσία Groove. Βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση για το τελευταίο είναι ο χρήστης να έχει εγκατεστημένα τα Windows 10 στον υπολογιστή του. Όσοι μεταβούν στο Groove θα μπορούν να είναι συνδρομητές είτε με $9.99/μήνα είτε με $99.90/χρόνο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.