Η Microsoft Ίσως Χρειαστεί Να Αλλάξει Και Το ‘OneDrive’

Η Microsoft Ίσως Χρειαστεί Να Αλλάξει Και Το ‘OneDrive’

Πριν από 3 ημέρες ανακοινώθηκε από τη Microsoft ότι το νέο όνομα του SkyDrive θα είναι το ‘OneDrive’ – ένα μέρος για τα πάντα στη ζωή σου. Όμως όπως όλα δείχνουν, η Microsoft δεν έκατσε να ψάξει αν αυτό το όνομα ήδη χρησιμοποιείται. Για όσους δεν γνωρίζουν γιατί έγινε αυτή η αλλαγή, να θυμίσουμε ότι το βρετανικό κανάλι BSkyB θεώρησε ότι το ‘Sky’ στο όνομα του SkyDrive παραβιάζει την επωνυμία ‘Sky’ της και έτσι πήγαν στα δικαστήρια, με νικήτρια το κανάλι.

Το techgeek.com τώρα δημιούργησε μια λίστα με όλες τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το όνομα ‘onedrive’ για τις υπηρεσίες τους, και τα νέα δεν είναι καλά για την Microsoft.

  • Η αυστραλιανή εταιρία Zipbolt χρησιμοποιεί το όνομα onedrive 15.200 σε προϊόν
  • Η εταιρία KLD Energy με βάση στο Ώστιν έχει το onedriveένα σύστημα πρόωσης και παραγωγής για τα ηλεκτρικά οχήματα
  • Η εταιρία onedrive στην Πορτογαλία σχετίζει με μέρη αυτοκινήτων
  • Στην Νέα Ζηλανδία, η OneDrive νοικιάζει αυτοκίνητα
  • Υπάρχει το API onedrive διαθέσιμο στο GitHub

Η παραπάνω εταιρίες/προϊόντα μπορεί να μην αποτελούν προβλήματα για την Microsoft, όμως η One.com αποκάλυψε πως ήδη πως συμβουλεύεται ειδικούς σε θέματα εμπορικών σημάτων σχετικά με τη νέα cloud υπηρεσία. Η One.com τυχαίνει να είναι και αυτή εταιρία με cloud υπηρεσίες και πιστεύει ότι το όνομα που διάλεξε η Microsoft θα φέρει σύγχυση γιατί είναι ένα παρόμοιο προϊόν.

Καμία από τις παραπάνω εταιρίες δεν έχει αρχίσει δικαστικές διαμάχες. Ακόμη. Η One φαίνεται η πιο απειλητική, και αν κινηθεί δικαστικά μπορεί να κερδίσει αναγκάζοντας την Microsoft να αλλάξει ξανά το όνομα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.