Η Microsoft Παρουσίασε Το Office 2016

Η Microsoft Παρουσίασε Το Office 2016

Η Microsoft κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των Windows 10 για υπολογιστές, tablets και κινητά παρουσίασε την ανανεωμένη σουίτα Office 2016. Η σουίτα θα λανσαριστεί κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2015 και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τρέχει απροβλημάτιστα σε κάθε Windows συσκευή.

Τα προγράμματα του νέου Office δημιουργήθηκαν από την αρχή σαν «universal apps», κάτι που σημαίνει ότι έχουν γραφτεί μια φορά και ταυτόχρονα λειτουργούν τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητά. Η Microsoft ήθελε να δημιουργήσει μια σουίτα που είναι ‘φιλική’ στη αφή, χωρίς όμως να κάνει δύσχρηστο το περιβάλλον για τους χρήστες σταθερών υπολογιστών. Αν τα κατάφερε θα το μάθουμε σύντομα, μιας και η πρώτη beta έκδοση θα ενσωματωθεί στο επόμενο update του Technical Preview των Windows 10.

Η σουίτα περιλαμβάνει τα κλασικά προγράμματα Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook. Νέες λειτουργίες προστέθηκαν στο PowerPoint όπου πλέον ο χρήστης μπορεί σε πραγματικό χρόνο να κρατάει σημειώσεις στις διαφάνειες και στο Excel που με τις εντολές αφής δεν απαιτεί τώρα πια τη χρήση πληκτρολογίου για επεξεργασία των υπολογιστικών φύλλων.

Το Office 2016 θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2015 και θα βρίσκεται προ-εγκατεστημένο δωρεάν σε smartphones και tablets με Windows. Όσοι έχουν desktop PC θα μπορούν να αγοράσουν μια έκδοση μονάχα για σταθερούς υπολογιστές (χωρίς universal apps). Στα παρακάτω βίντεο και στις εικόνες μπορείτε να δείτε πως μοιάζουν τα νέα προγράμματα στους υπολογιστές και στα κινητά με Windows 10 for phones.
Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.