Η Microsoft Ανανεώνει Το MSN Και Μετονομάζει Τα Bing Apps

Η Microsoft Ανανεώνει Το MSN Και Μετονομάζει Τα Bing Apps

New MSN

Η Microsoft ανακοίνωσε την ανανέωση των web υπηρεσιών της με το νέο site του MSN και την μετονομασία των Bing apps. Όλα τα Bings apps θα μετονομαστούν σε MSN apps και έτσι το Bing θα αποτελεί μονάχα την μηχανή αναζήτηση της εταιρίας με τους χάρτες της.

Το MSN έχει αποκτήσει νέο responsive σχεδιασμό για να φαίνεται σωστά ανάλογα τη συσκευή (κινητά, tablets, υπολογιστές) και μέσω αυτού προωθούνται οι υπόλοιπες web υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Outlook για email, η διαδικτυακή έκδοση του Office, οι χάρτες Bing, το Skype, αλλά και τα Facebook και Twitter.

Το MSN ήταν και είναι ένα ενημερωτικό site (news aggregator) με θεματολογία που αφορά τις τελευταίες ειδήσεις, τα οικονομικά, τα αθλητικά, την υγεία και άσκηση, τα ταξίδια, τη ψυχαγωγία, το Ευ Ζην, τη γαστρονομία, το αυτοκίνητο και διάφορα βίντεο. Στην Ελλάδα, το MSN συνεργάζεται με περισσότερα από δεκαπέντε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων (αλφαβητικά) το ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr), Ethnos.gr, Kathimerini.gr, Naftemporiki, news247.gr, SKAI.gr, καθώς επίσης και τα argiro.gr, athinorama.gr/digital, capital.gr, car&driver.gr, clickatlife.gr, contra.gr, e-go.gr, euro2day.gr, gastronomos.gr, gazzetta.gr, glykesistories.gr, in2life.gr, ishow.gr, Ladylike.gr, mama365, missbloom.gr, mother.gr, myself.gr, oinoxoos.gr, sentragoal.gr, shape.gr, thecookbook.gr.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στο νέο MSN στο preview.msn.com.

Όσον αφορά τα νέα MSN Apps, αυτά περιλαμβάνουν τις εφαρμογές Νέα, Οικονομικά, Ταξίδια, Αθλητικά και Καιρός που κυκλοφορούν για Windows 8 και Windows Phone 8. Όλες είναι αξιόλογες εφαρμογές και πρόκειται να κυκλοφορήσουν τόσο για iOS όσο και για Android μέσα στους επόμενους μήνες.

[showhide type=”pressrelease”]

Η Microsoft αποκάλυψε σήμερα μία πρόγευση από το νέο MSN στην Ελλάδα. Σχεδιασμένο εκ βάθρων για να ανταποκριθεί στον κόσμο των φορητών συσκευών και υπηρεσιών cloud, το νέο MSN συνδυάζει premium περιεχόμενο από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, με εξατομικευμένα εργαλεία που προσφέρουν πρόσθετες δυνατότητες στον χρήστη.

Ο σχεδιασμός του βασίστηκε στην αντίληψη ότι η γνώση και η ενημέρωση που εμπλουτίζουν τη ζωή μας, πρέπει να είναι προσβάσιμες, ανεξάρτητα από το που βρισκόμαστε ή ποια συσκευή χρησιμοποιούμε. Η νέα αυτή εμπειρία, εκτός από το διαδίκτυο, θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε όλες τις βασικές πλατφόρμες συσκευών (Windows, iOS and Android).

Από σήμερα, καλούμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν τη νέα διαδικτυακή εμπειρία στο preview.msn.com.

«Ξαναγράψαμε το MSN από την αρχή, για έναν κόσμο που πρωταγωνιστούν οι κινητές συσκευές και το cloud. Το νέο MSN συνδυάζει τις καλύτερες ειδησεογραφικές πηγές ανά τον κόσμο με δεδομένα και υπηρεσίες που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν περισσότερα», δήλωσε ο κ. Brian MacDonald, Corporate Vice President της Microsoft. «Το νέο MSN επικεντρώνεται στις βασικές καθημερινές ηλεκτρονικές συνήθειες στη ζωή των ανθρώπων και τους βοηθά να είναι εξίσου παραγωγικοί στο διαδίκτυο και σε όλες τους τις συσκευές, στέλνοντας δεδομένα και εξατομικευμένες ρυθμίσεις, κρατώντας τους ενήμερους όπου κι αν βρίσκονται».

Ολοκληρωμένο Περιεχόμενο και Δημοφιλή Θέματα

Το MSN συνεργάζεται με μερικές από τις καλύτερες και πιο έγκυρες πηγές, μεταξύ των οποίων οι New York Times και Wall Street Journal στις Ηνωμένες Πολιτείες, The Guardian και The Telegraph στο Ηνωμένο Βασίλειο, Le Figaro και Le Monde στη Γαλλία, καθώς και πολλών άλλων.

Στην Ελλάδα, το MSN συνεργάζεται με περισσότερα από δεκαπέντε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων (αλφαβητικά) το ΑΠΕ-ΜΠΕ (amna.gr), Ethnos.gr, Kathimerini.gr, Naftemporiki, news247.gr, SKAI.gr, καθώς επίσης και τα argiro.gr, athinorama.gr/digital, capital.gr, car&driver.gr, clickatlife.gr, contra.gr, e-go.gr, euro2day.gr, gastronomos.gr, gazzetta.gr, glykesistories.gr, in2life.gr, ishow.gr, Ladylike.gr, mama365, missbloom.gr, mother.gr, myself.gr, oinoxoos.gr, sentragoal.gr, shape.gr, thecookbook.gr.

Με 10 ενότητες που περιλαμβάνουν: Ειδήσεις, Οικονομία, Αθλητισμό, Υγεία και Άσκηση, Ταξίδι, Ψυχαγωγία, Ευ Ζην, Γαστρονομία, Αυτοκίνητο και Βίντεο, το νέο MSN παρέχει μία παγκόσμια διάσταση μέσα από χίλια και πλέον Μέσα, από όλο τον κόσμο. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει από τα τελευταία στατιστικά για περισσότερα από 200 πρωταθλήματα ανά τον κόσμο, πάνω από 1,5 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού,μέχρι 300.000 υπέροχα φωτογραφημένες συνταγές και άλλα.

Οι συντάκτες του MSN έχουν τη δυνατότητα να αντλούν περιεχόμενο από περισσότερες από 1.200 πηγές και να διαχειρίζονται το περιεχόμενο αυτό σύμφωνα με τις ανάγκες και τον πολιτισμό της κάθε χώρας.

«Το CNN είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ειδησεογραφικών βίντεο στον κόσμο και το φτάνει το βίντεο αυτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους είναι υψίστης σημασίας για μας», δήλωσε ο KC Estenson, GM & SVP του CNN Digital. «Πιστεύουμε ότι η συνεργασία με τη Microsoft για τη διανομή των καλύτερων βίντεο που προορίζονται ειδικά για φηφιακά μέσα, σε όλες τους τις πλατφόρμες θα φέρει το CNN μπροστά σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό από αυτό που έχουμε σήμερα».

«Με περίπου 425 εκατομμύρια χρήστες στις τρεις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, σε περισσότερες από 55 χώρες παγκοσμίως, το νέο MSN παρουσιάζει μία τεράστια δυναμική», δήλωσε η κα Δήμητρα Λέτσα, Executive Producer του ΜSN & MSN Apps στην Ελλάδα. «Με περισσότερο από το 50% των ανθρώπων να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω των διαφόρων εφαρμογών, το νέο MSN βρίσκεται παντού όπου βρίσκονται οι χρήστες».

Περισσότερη γνώση, περισσότερες δυνατότητες

Το νέο MSN συνδυάζει ουσιαστική ενημέρωση, με τη δυνατότητα ενέργειας στον ίδιο διαδικτυακό τόπο: από εύχρηστα καθημερινά εργαλεία, όπως η λίστα για τα ψώνια, η ώρα άφιξης πτήσης και εργαλεία οικονομικής διαχείρισης, μέχρι ενσωματωμένη πρόσβαση σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους όπως το Outlook.com, Facebook, Twitter, OneNote, OneDrive και σύντομα το Skype. Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχει εξατομικευμένο tab που προσφέρει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες μόνο με ένα κλικ, έτσι ώστε να έχετε πάντα τον έλεγχο του τι συμβαίνει στη ζωή σας.

Τα εργαλεία αυτά καλύπτουν 8 κατηγορίες και σας προσφέρουν τη δυνατότητα να ψάξετε, να προγραμματίσετε, να πραγματοποιήσετε και να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να ορίσετε θέματα για ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν, π.χ. μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθείτε το θέμα του “Game of Thrones spoilers” ή του “Wolves in Yellowstone” και το MSN θα σας ενημερώνει για σχετικά άρθρα. Όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση για συνταγές και βρίσκετε κάποια που θέλετε να δοκιμάσετε, με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να μετατρέψετε τα συστατικά σε μία λίστα αγοράς που θα είναι διαθέσιμη και στο κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να την έχετε μαζί σας όταν βρεθείτε στο κατάστημα και να μην έχει ξεχαστεί στον εκτυπωτή στη δουλειά.

Εξατομικευμένο και Διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές

Με τον εύχρηστο, νέο σχεδιασμό, είναι πολύ εύκολο να βρείτε και να απολαύσετε το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε να διαμορφώσετε τις θεματικές ενότητες με βάση τα ενδιαφέροντά σας, φτιάχνοντας την προσωπική σας ιστοσελίδα.

Είναι πολύ εύκολο να προσαρμόσετε το MSN στις δικές σας προτιμήσεις, ανεξάρτητα από το ποια συσκευή χρησιμοποιείτε. Τους επόμενους μήνες, θα κυκλοφορήσουν εφαρμογές του MSN για Windows Phone, iOS και Android. Αρκεί να ρυθμίσετε τις επιλογές σας μόνο μία φορά και τα αγαπημένα σας θέματα θα είναι πάντα εκεί. Στην κατηγορία Οικονομία, για παράδειγμα, όταν ρυθμίσετε τη λίστα μετοχών που θέλετε να παρακολουθείτε, θα εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο τόσο στην αντίστοιχη εφαρμογή όσο και στην ιστοσελίδα. Αν προτιμάτε να βλέπετε περιεχόμενο από συγκεκριμένες μόνο πηγές, μπορεί να ρυθμίσετε ως επιλογή (π.χ. περισσότερες ειδήσεις από τους New York Times).

To ίδιο ισχύει και αν οι ρυθμίσεις γίνουν από το κινητό τηλέφωνο, άρα ακόμα και αν κάνετε τις ρυθμίσεις σας αρχικά μέσω κινητού δεν έχει σημασία, γιατί θα εφαρμοστούν και πάλι παντού, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις τροποποιήσεις και τις ενημερώσεις. Έτσι, μπορείτε να διαμορφώσετε τις αγαπημένες σας πόλεις για να λαμβάνετε πληροφορίες για τον καιρό, ή να επιλέξετε την αγαπημένη σας ομάδα και οι πληροφορίες αυτές θα σας ακολουθούν πάντα, είτε είστε στον υπολογιστή σας στο γραφείο, είτε στο Windows 8.1 tablet σας στο σαλόνι, είτε στο iPhone σας όσο είστε εκτός σπιτιού.

Νέες δυνατότητες για τις εταιρείες

Για τους διαφημιζομένους, το MSN θα συνεχίσει να προσφέρει στο πιστό κοινό του μια εξατομικευμένη εμπειρία στο διαδίκτυο, με πρόσθετο πλεονέκτημα τη συμμετοχή των καλύτερων μέσων ενημέρωσης και τους χρήστες των εφαρμογών σε όλα τα λειτουργικά συστήματα κινητών. Το νέο MSN είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για ενιαίο storytelling σε όλες τις συσκευές.

Αν και το MSN έχει μεταμορφωθεί, η διαδικασία για την αγορά διαφημίσεων είναι απλή. Τα brands μπορούν να αγοράσουν διαφημιστικό χώρο με ευκολία μέσω παρόμοιων IAB Standard Units, όπως ίσχυε και στις προηγούμενες εκδόσεις του MSN.

[/showhide]

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.