Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Microsoft Ετοιμάζει Έξυπνο Ασανσέρ

Ένα έξυπνο ασανσέρ ετοιμάζει το ερευνητικό τμήμα της Microsoft το οποίο θα είναι με τεχνητή νοημοσύνη έτσι ώστε να σας μεταφέρει στον όροφο που προτιμάτε χωρίς να πατήσετε κάποιο κουμπί. Η τεχνητή νοημοσύνη του ανελκυστήρα θα μαντεύει την προτίμησή σας με κάποιους παράγοντες, όπως το ιστορικό σας.

Και αν αναρωτιέστε με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ο επικεφαλής του Microsoft Research, Peter Lee, εξήγησε ότι τοποθετήθηκε μία δέσμη από αισθητήρες μπροστά από τον ανελκυστήρα οι οποίοι παρακολουθούν τις κινήσεις ατόμων για τρεις ολόκληρους μήνες ώστε να μάθουν από τις συνήθειές τους και να μπορούν να αντιλαμβάνονται τις προθέσεις τους, στη συγκεκριμένη περίπτωση τον όροφο που θέλουν να πάνε.

Σύμφωνα με τον Lee, η Microsoft αναζητά με τέτοιες λύσεις την “επόμενη εποχή της πληροφορικής” έχοντας την πεποίθηση ότι “στο μέλλον δε θα χρησιμοποιούμε απλά τους υπολογιστές, αλλά αντίθετα οι υπολογιστές θα δουλεύουν για εμάς”.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: