Η Microsoft Δείχνει Πως Θα Ήταν Τα Windows Στο Ταμπλό Αμαξιού

Η Microsoft Δείχνει Πως Θα Ήταν Τα Windows Στο Ταμπλό Αμαξιού

Το σύστημα Sync της Microsoft για εκσυγχρονισμό του ταμπλό του αυτοκινήτου υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά η εταιρία έκανε επίδειξη μιας νέας έκδοσης βασισμένης στα Windows στο συνέδριο BUILD 2014.

Το νέο σύστημα που παρουσίασε η Microsoft ενσωματώνει το μινιμαλιστικό γραφικό περιβάλλον των Windows 8 και Windows Phone. Ο χρήστης μπορεί να καρφιτσώσει τις αγαπημένες του επαφές ή εφαρμογές στην Αρχική οθόνη για να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτά και με τη χρήση ενός smartphone που έχει συνδεθεί ασύρματα μπορεί να κάνει κλήσεις σε αυτές τις επαφές ή μπορεί να αλλάξει τραγούδια που γίνονται stream από τη μουσική βιβλιοθήκη του κινητού.

Ο Steve Teixeira που ανέλαβε την παρουσίαση του concept έκανε και επίδειξη ενός καταστήματος εφαρμογών ώστε να μπορούν να κατεβαίνουν εφαρμογές και στο αυτοκίνητο. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να αναπτύσσουν έτσι τα apps τους ώστε να προσαρμόζονται στις οθόνες των αυτοκινήτων και να μην αποσπούν τον οδηγό από την οδήγηση.

Το πολλά-υποσχόμενο σύστημα δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή από την αμερικάνικη εταιρία σε αυτοκίνητο σε πίστα του Σιάτλ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το αν θα ενσωματωθεί και σε άλλα αυτοκίνητα.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ (γύρω στο 25:33).

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.