Η Microsoft Ανακοίνωσε Επίσημα Το Windows 8.1 Update

Η Microsoft Ανακοίνωσε Επίσημα Το Windows 8.1 Update

Η Microsoft ανακοίνωσε μια σημαντική αναβάθμιση του Windows 8.1 στο συνέδριο προγραμματιστών Build της. Η νέα έκδοση ονομάζεται Windows 8.1 Update.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Windows Phone 8.1: Επίσημα Με Περισσότερη Παραμετροποίηση Και Cortana

Το Windows 8.1 Update ανακοινώθηκε μαζί με το Windows Phone 8.1 και έρχεται μόλις πέντε μήνες μετά τη κυκλοφορία του Windows 8.1. Πάντως παρόλο που η Microsoft ανακοίνωσε το 8.1 τον Ιούνιο, η αναβάθμιση δεν δόθηκε πριν τον Νοέμβριο.

Το Windows 8.1 Update ήρθε για να ενώσει το κενό μεταξύ Start και Desktop. Έμφαση στα πληκτρολόγια και ποντίκια επίσης δίνεται, έτσι στο Start όταν κάνουμε δεξί κλικ, αντί για τη λωρίδα στο κάτω μέρος, εμφανίζεται το κλασικό μενού του desktop. Επιπλέον μπορούμε να καρφιτσώσουμε εφαρμογές του Start/Metro στην γραμμή εργασιών και να τις ξεκινήσουμε/μεταβούμε/κλείσουμε από εκεί, όταν έχουμε ανοιχτές εφαρμογές του Start/Metro μπορούμε να τις ελαχιστοποιήσουμε ή κλείσουμε με μια νέα μπάρα που εμφανίζεται όταν πάμε το ποντίκι στο πάνω μέρος της οθόνης στην οποία εμφανίζονται τα γνωστά κουμπιά ελαχιστοποίησης και κλεισίματος και τέλος μπορούμε να κλείσουμε το PC με ένα μόνο κουμπί που προστέθηκε στο πάνω μέρος της Αρχικής.

Οι προγραμματιστές θα χαρούν να μάθουν ότι μέσω του Universal Windows apps μπορούν να φτιάξουν εφαρμογές Metro που τρέχουν και στα Windows 8 PC και στο Windows RT και στο Windows Phone 8. Έτσι γράφουν μια φορά τον κώδικα και παίζει ταυτόχρονα παντού! Αυτό ωφελεί και τους χρήστες που πληρώνουν μια φορά για μια εφαρμογή και την έχουν παντού δωρεάν. Η εταιρία θα ανανεώσει το Visual Studio 2013 για να υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα.

Αν και δεν ακούγονται σαν πολλές αλλαγές, είναι σίγουρα πολύ χρήσιμες. Άλλωστε το update είναι δωρεάν και θα δοθεί στις 8 Απριλίου μέσω του Store για όσους έχουν το Windows 8.1 στο PC τους.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.