Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Εκπληκτική Φωτογραφία Του Γαλαξία Μας Που Πήρε 10 Χρόνια Να Ληφθεί

Η παραπάνω φωτογραφία είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από μία απίστευτα μεγάλη πανοραμική φωτογραφία του Γαλαξία μας. Η NASA είναι υπεύθυνη για αυτό το θέαμα, η οποία με τη βοήθεια του Spitzer Space Telescope κατάφερε να αιχμαλωτήσει όλον τον Milky Way γαλαξία σε μία μόνο φωτογραφία! Μια φωτογραφία με συνολικό μέγεθος 6GB.

Το Spitzer Space Telescope πήρε 10 ολόκληρα χρόνια για να λάβει όλες τις φωτογραφίες που χρειαζόντουσαν για να φτιαχτεί η μεγάλη. Το καλύτερο είναι πως η NASA την έκανε διαθέσιμη για προβολή από το κοινό στο Spitzer website, εδώ. Άμα θες να την έχεις και offine ή να την επεξεργαστείς, μπορείς να την κατεβάσεις δωρεάν από εδώ σε κομμάτια που πλησιάζουν το 1GB.

Η κύρια φωτογραφία έχει ανέβει στο Spitzer σε οκτώ κομμάτια, με κάθε κομμάτι να περιλαμβάνει 67,500 pixels. Όπως αναφέρθηκε στο Smithsonian.com, αν κάποιος θέλει να εκτυπώσει όλη τη φωτογραφία θα του ‘βγει’ μια φωτογραφία σχεδόν 46 μέτρων!

Μοιράσου το με τους φίλους σου: