Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Διάφανη Οθόνη Του MIT Με Πρακτική Χρήση Στη Καθημερινή Ζωή

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ταινίες με όμορφες διάφανες οθόνες, όμως στη πραγματική ζωή όσες και να έχουν παρουσιαστεί δεν είναι πρακτικές. Για αυτό το MIT αναπτύσσει τη δική του διάφανη οθόνη.

Η πρόταση του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης παράγει εικόνες με χρώματα πάνω σε μία γυάλινη επιφάνεια μέσω της τεχνικής του «συντονισμού» νανοσωματιδίων. Τα μικροσκοπικά σωματίδια διασκορπίζουν το φως σε συγκεκριμένο μήκος κύματος ή χρωμάτων αφήνοντας το υπόλοιπο του φωτός να περάσει μέσα. Τα σωματίδια αυτά βρίσκονται ενσωματωμένα σε ένα διαφανές υλικό.

Οι ερευνητές λένε ότι η νέα διάφανη οθόνη θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου, στα παρμπρίζ αεροσκαφών, στα παράθυρα, στα γυαλιά, και περισσότερα αντικείμενα. Η διαφανής οθόνη έχει ευρείες γωνίες θέασης, απλή διαδικασία κατασκευής, και πιθανότητα για χαμηλού κόστους κατασκευή και επεκτασιμότητα.

Η ομάδα λέει ότι είναι δυνατό να δημιουργηθούν έγχρωμες εικόνες χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική, όμως δεν έχει ιδέα πότε και αν θα βγει στην αγορά. Παρακάτω είναι το βίντεο επίδειξης.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: