Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Φωτογραφία Της NASA Αποκαλύπτει Ότι Ο Κρόνος Γεννάει Νέο Φεγγάρι

Το Κασσίνι δεν είναι μόνο καλό στο να στέλνει ωραίες φωτογραφίες. Η τελευταία που στάλθηκε αποκαλύπτει πως ο Κρόνος θα αποκτήσει ένα νέο φεγγάρι!

Για πρώτη και ίσως τελευταία φορά, το διαστημικό σκάφος Κασσίνι της NASA, του οποίου η αποστολή είναι να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, τράβηξε ένα νέο φεγγάρι να αναδύεται από τα δαχτυλίδια του πλανήτη. Όπως θα γνωρίζετε, η δημιουργία ενός νέου φεγγαριού είναι εξαιρετικά δύσκολη και σπανία, ειδικά στην περίπτωση του Κρόνου που με τόσα συντρίμμια τα οποία συνεχώς συγκρούονται μεταξύ τους αποτρέπουν τη ‘γέννηση’.

Το Peggy όμως, η ονομασία που έδωσαν οι επιστήμονες στο 63ο φεγγάρι του πλανήτη, κατάφερε να διαμορφωθεί παρά το πρόβλημα που επικρατεί εκεί. Το Peggy αυτή τη στιγμή είναι μόλις μισό μίλι σε διάμετρο (περίπου 805 μέτρα) και κατά συνέπεια φαίνεται μικροσκοπικό μπροστά στο Titan (3,200 μίλια), ο μεγαλύτερος από τους δορυφόρους του πλανήτη και o δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος στο ηλιακό μας σύστημα, μετά τον δορυφόρο Γανυμήδη του πλανήτη Δία. Μάλιστα, είναι τόσο μικρό που το σκάφος δεν μπορεί να βγάλει ούτε μια καθαρή φωτογραφία. Ευτυχώς η NASA έχει προγραμματίσει να στείλει ένα νέο σκάφος το 2016 το οποίο θα φτάσει πιο κοντά στα δακτυλίδια και έτσι θα έχουμε καθαρές φωτογραφίες.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι επιστήμονες δεν πιστεύουν πως το Πέγκι θα μεγαλώσει τόσο πολύ ώστε να θεωρείται φεγγάρι του Κρόνου.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: