Νέες Φωτογραφίες Του Κρόνου Από Το Κασσίνι

Νέες Φωτογραφίες Του Κρόνου Από Το Κασσίνι

Η NASA μέσα στις γιορτές μοιράστηκε μαζί μας κάποιες νέες όμορφες φωτογραφίες που έστειλε το Κασσίνι από τον Κρόνο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Κασσίνι-Χόιχενς είναι μια κοινή αποστολή ρομποτικού διαστημικού οχήματος από τη NASA, την ESA και την ιταλική ASI για την μελέτη του Κρόνου και των φυσικών δορυφόρων του.

Η πρώτη φωτογραφία του άρθρου δείχνει σκιές στην επιφάνεια του Κρόνου οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από το δακτύλιο του πλανήτη. Σε αυτή τη φωτογραφία πρέπει να σημειώσουμε την ελαφρά μπλε απόχρωση που φαίνεται στον Κρόνο. Αυτή πιστεύεται ότι προκαλείται από πτώση του υπεριώδες φωτός του ήλιου και στην αντίστοιχη μείωση στην ομίχλη που παράγονται. Η λήψη έγινε στις 29 Ιουνίου του 2013 αλλά αποκαλύφθηκε στις 23 Δεκεμβρίου.

Η δεύτερη φωτογραφία λήφθηκε πάλι από το Κασσίνι. Το χαρακτηριστικό σε αυτή τη φωτογραφία είναι η απεικόνιση του εξαγώνου στο βόρεια ρεύμα του Κρόνου. Αυτή τραβήχτηκε στις 22 Ιουλίου αλλά δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα.

Το Κασσίνι-Χόιχενς έχει βοηθήσει πολύ τους επιστήμονες να μάθουν για τον Κρόνο και τον δακτύλιο του. Η αποστολή του στο διάστημα θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον το 2017 αν όλα πάνε καλά και δεν κοπεί η χρηματοδότηση. Μόλις τελειώσει η αποστολή οι Αμερικάνοι θα το κάνουν να πέσει στην επιφάνεια του Κρόνου…

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.