Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η NASA αναστέλλει την επόμενη αποστολή στον Άρη

Μετά από ενδελεχή εξέταση, οι υπεύθυνοι της NASA αποφάσισαν να αναστείλουν την προγραμματισμένη αποστολή του InSight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) στον Άρη.

Η αποστολή του InSight είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2016 και θα ήταν η επόμενη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη μετά το Curiosity που εκτοξεύτηκε το 2011. Ωστόσο στο βασικό όργανό του, στον υπερευαίσθητο σεισμογράφο, υπάρχει διαρροή και για αυτό η αποστολή δεν θα γίνει πριν την άνοιξη του 2018.

Ο σεισμογράφος έχει κατασκευαστεί από το γαλλικό διαστημικό κέντρο CNES στην Τουλούζη και μπορεί να καταγράψει κινήσεις του εδάφους τόσο ανεπαίσθητες όσο η διάμετρος ενός ατόμου. Χάρη σε αυτό, η NASA θα μπορέσει να εξερευνήσει το εσωτερικό του πλανήτη και να καταλάβει πως οι βραχώδεις πλανήτες, συμπεριλαμβανομένης και της Γης, δημιουργήθηκαν και εξελίχθηκαν. Επίσης μπορεί να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τον πυρήνα, τον μανδύα και τον φλοιό του Άρη.

Οι υπεύθυνοι πίστευαν ότι μπορούσαν να φτιάξουν τη διαρροή, αλλά στη τελευταία δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου προκλήθηκε ξανά το πρόβλημα. Ο Marc Pircher, ο υπεύθυνος του CNES στη Τουλούζη, αναφέρει ότι θα βρουν λύση στο πρόβλημα αλλά όχι νωρίτερα από τη προγραμματισμένη αποστολή. Ακόμα και αν βρουν λύση μετά τον Απρίλιο, η NASA δεν θα μπορέσει να στείλει το InSight στον Άρη επειδή μόνο μερικές εβδομάδες κάθε 26 μήνες οι δύο πλανήτες βρίσκονται στη κατάλληλη θέση για την αποστολή. Οπότε η αποστολή θα προγραμματιστεί για το 2018.

Ο πρόεδρος του CNES, Jean-Yves Le Gall, μίλησε για βαρύ πλήγμα και πρόσθεσε «ευτυχώς ανακαλύψαμε το πρόβλημα όσο το όργανο βρισκόταν ακόμη στη Γη.»

Μοιράσου το με τους φίλους σου: