Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Microsoft Κάνει Ανοιχτού Κώδικα Το .NET Και Το Προσφέρει Για Linux Και OS X

Microsoft .NET

Η Microsoft στην προσπάθειά της να προσφέρει ολοένα και περισσότερες τεχνολογίες της ανοιχτά στον κόσμο, ανακοίνωσε τη διάθεση του πυρήνα του .NET στο GitHub! Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Connect(); σήμερα, στις 12 Νοεμβρίου.

Η Microsoft κατά τη διάρκεια του Build 2014 τον Απρίλιο είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της για να κάνει ανοιχτού κώδικα τις τεχνολογίες της, και μέχρι τώρα είχαμε δει να επηρεάζονται τα ASP.NET, Roslyn .NET compiler platform, .NET Micro Framework, .NET Rx και οι γλώσσες προγραμματισμού VB και C#. Τώρα τα περισσότερα κομμάτια του .NET (για τη μεριά του εξυπηρετητή) θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό με την άδεια ανοιχτού κώδικα του ΜΙΤ. Αυτά τα κομμάτια περιλαμβάνουν τα: NET Common Language Runtime (CLR), compiler just-in-time, garbage collector και Base Class libraries.

Η αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρία έδωσε και τους λόγους που την οδήγησαν στο να λάβει αυτή την απόφαση. Με το open source .NET θα δημιουργηθεί ένα ισχυρότερο οικοσύστημα και θα γίνει cross platform, δηλαδή θα κυκλοφορήσει για Linux λειτουργικά και για OS X για τα Mac.

Η εταιρία έχει ανεβάσει στο Github τον κώδικα, αλλά δεν θα διαθέσει στο κοινό τον πηγαίο κώδικα του .NET client side.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: