Η Microsoft Κάνει Ανοιχτού Κώδικα Το .NET Και Το Προσφέρει Για Linux Και OS X

Η Microsoft Κάνει Ανοιχτού Κώδικα Το .NET Και Το Προσφέρει Για Linux Και OS X

Microsoft .NET

Η Microsoft στην προσπάθειά της να προσφέρει ολοένα και περισσότερες τεχνολογίες της ανοιχτά στον κόσμο, ανακοίνωσε τη διάθεση του πυρήνα του .NET στο GitHub! Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Connect(); σήμερα, στις 12 Νοεμβρίου.

Η Microsoft κατά τη διάρκεια του Build 2014 τον Απρίλιο είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της για να κάνει ανοιχτού κώδικα τις τεχνολογίες της, και μέχρι τώρα είχαμε δει να επηρεάζονται τα ASP.NET, Roslyn .NET compiler platform, .NET Micro Framework, .NET Rx και οι γλώσσες προγραμματισμού VB και C#. Τώρα τα περισσότερα κομμάτια του .NET (για τη μεριά του εξυπηρετητή) θα γίνουν διαθέσιμα στο κοινό με την άδεια ανοιχτού κώδικα του ΜΙΤ. Αυτά τα κομμάτια περιλαμβάνουν τα: NET Common Language Runtime (CLR), compiler just-in-time, garbage collector και Base Class libraries.

Η αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρία έδωσε και τους λόγους που την οδήγησαν στο να λάβει αυτή την απόφαση. Με το open source .NET θα δημιουργηθεί ένα ισχυρότερο οικοσύστημα και θα γίνει cross platform, δηλαδή θα κυκλοφορήσει για Linux λειτουργικά και για OS X για τα Mac.

Η εταιρία έχει ανεβάσει στο Github τον κώδικα, αλλά δεν θα διαθέσει στο κοινό τον πηγαίο κώδικα του .NET client side.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.