Οι νέες compact κάμερες Nikon Coolpix A100 και A10

Οι νέες compact κάμερες Nikon Coolpix A100 και A10

Η σειρά compact φωτογραφικών μηχανών COOLPIX της Nikon εμπλουτίζεται με δύο φωτογραφικές μηχανές σχεδιασμένες με γνώμονα την απλότητα. Πρόκειται για την COOLPIX A100 ανάλυσης 20,1 megapixel, μια απόλυτα φορητή φωτογραφική μηχανή με λεπτή και κομψή σχεδίαση και την COOLPIX A10 ανάλυσης 16,1 megapixel, εξοπλισμένη με λαβή για εύκολο κράτημα και απλή διάταξη κουμπιών, με τις οποίες η λήψη υπέροχων φωτογραφιών γίνεται παιχνίδι.

Με βάρος περίπου 119gr, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας και της κάρτας SD, η COOLPIX A100 είναι τόσο ελαφριά που μετά βίας καταλαβαίνετε ότι υπάρχει καν στην τσέπη ή στην τσάντα σας, ωστόσο περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά που απλοποιούν τη διαδικασία λήψης φωτογραφιών. Ο φακός NIKKOR με οπτικό zoom 5x (επεκτάσιμο σε 10x Dynamic Fine Zoom) αποτυπώνει πανέμορφες κοντινές λήψεις με την οικογένεια και τους φίλους σας, ενώ μπορείτε επίσης να προσθέσετε Ειδικά εφέ και Γρήγορα εφέ για μοναδικά αποτελέσματα. Στη λειτουργία «Αυτόματος επιλογέας σκηνής» επιλέγεται αυτόματα η καταλληλότερη λειτουργία αφού αναγνωριστεί το θέμα και οι συνθήκες λήψης. Η λήψη video HD γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ με τη λειτουργία απόσβεσης θαμπώματος κίνησης, οι εικόνες παραμένουν καθαρές και ευκρινείς.

Χάρη στη λειτουργία «AF εύρεσης στόχου», η φωτογραφική μηχανή προβλέπει και εστιάζει αμέσως στο βασικό θέμα, είτε είναι άνθρωπος, είτε κάποιο μικρό αντικείμενο. Στο μενού «Ιδιαίτερη επεξεργασία» έχετε στη διάθεσή σας δώδεκα εφέ επεξεργασίας μετά τη λήψη. Μπορείτε να προσθέσετε μακιγιάζ με τις επιλογές «Σκιά ματιών», «Μάσκαρα» ή «Πούδρα» ή να κρύψετε τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια. Η μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας που σας καλύπτει για περίπου 250 φωτογραφίες ή περίπου μία ώρα λήψης video σάς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε λήψεις, ενώ ο αισθητήρας εικόνας CCD 20,1 megapixel αποτυπώνει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κατάλληλες για εξαιρετικές μεγεθύνσεις. Διαθέσιμη σε μεγάλη γκάμα μοντέρνων χρωμάτων, η Nikon COOLPIX A100 αποτυπώνει εύκολα τις αξιομνημόνευτες στιγμές.

Nikon Coolpix A10
Nikon Coolpix A10

Η COOLPIX A10 σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευκολία στο χειρισμό. Ο φακός NIKKOR με οπτικό zoom 5x (ισοδύναμο 26-130 mm σε φορμά 35 mm) έχει την ευελιξία να αποτυπώνει εξίσου καλά τις κοντινές λήψεις όπου διακρίνονται οι εκφράσεις του προσώπου, όσο και τις ομαδικές λήψεις. Χάρη στην ευκρινή οθόνη LCD μεγέθους 6,7 cm/2,7 in, το καδράρισμα λήψεων γίνεται εύκολη υπόθεση, ενώ παράλληλα ο Αυτόματος επιλογέας σκηνής επιλέγει την καλύτερη λειτουργία σκηνής ανάλογα με τις συνθήκες λήψης. Η εναλλαγή από τη λήψη φωτογραφιών στην εγγραφή video HD γίνεται εύκολα με το πάτημα του ειδικού κουμπιού εγγραφής video, ενώ η λειτουργία Απόσβεση θαμπώματος κίνησης αντισταθμίζει τις συνέπειες από το κούνημα τις φωτογραφικής μηχανής, εξασφαλίζοντας ομαλότερα video και ευκρινέστερες εικόνες.

Μπορεί να γίνει βελτιστοποίηση των φωτογραφιών πριν από τη λήψη προσθέτοντας διάφορα Ειδικά εφέ, ενώ μπορούν επίσης να προστεθούν διάφορα Γρήγορα εφέ κατά την επεξεργασία εντός της φωτογραφικής μηχανής, αμέσως μετά τη λήψη. Με τη λειτουργία «Χρονοδιακόπτης χαμόγελου» η λήψη γίνεται τη στιγμή που θα αναγνωριστεί ότι το θέμα χαμογελάει, ενώ με τη λειτουργία «Έλεγχος κλεισίματος ματιών» εμφανίζεται μήνυμα προειδοποίησης εάν εντοπιστεί ότι το θέμα έκλεισε τα μάτια του. Το εφέ «Απαλότητα δέρματος» περιλαμβάνει βελτιωμένο εντοπισμό προσώπου και έλεγχο έκθεσης του τόνου του δέρματος, που χαρίζει πάντα αψεγάδιαστη εμφάνιση στα πορτραίτα.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση αυτών των απλών και κομψών νέων φωτογραφικών μηχανών, η Ines Bernardes, Διευθύντρια Προϊόντων για τις COOLPIX στη Nikon Europe, δήλωσε:

“Η COOLPIX A100 θα ταιριάξει τέλεια στον τρόπο ζωής σας εάν αυτό που ψάχνετε είναι μια φωτογραφική μηχανή καθημερινής χρήσης, αρκετά μικρή για να χωρά εύκολα στην τσέπη ή στην τσάντα σας, έτσι ώστε να αποτυπώνετε με απόλυτη ευκρίνεια κάθε στιγμή στο σπίτι ή στα ταξίδια σας. Η άνετη λαβή της COOLPIX A10 αναδεικνύει τη σχεδίαση της αλλά και μειώνει αποτελεσματικά το θάμπωμα από το κούνημα της φωτογραφική μηχανής κατά τη λήψη. Παράλληλα, χάρη στη δυνατότητα τροφοδότησης με μπαταρίες AA μπορείτε να συνεχίσετε να τραβάτε φωτογραφίες, όπου και να βρίσκεστε”

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.