Ο Μεταφραστής Σκύλων No More Woof Γίνεται Πραγματικότητα

Ο Μεταφραστής Σκύλων No More Woof Γίνεται Πραγματικότητα
Ένα πρωτότυπο μοντέλο του project
Ένα πρωτότυπο μοντέλο του project

Ένα νέο Indiegogo project με την ονομασία No More Woof θέλει να βοηθήσει στην αποκάλυψη των σκέψεων του σκύλου μας μεταφράζοντας στα Αγγλικά αυτά που σκέφτεται και νιώθει. Το No More Woof (NMW) αναπτύσσεται από την Scandinavian Nordic Society για τον οργανισμό Invention and Discovery (NSID) και η χρηματοδότησή του στο Indiegogo έχει ξεπεράσει τον αρχικό στόχο των $10,000 κατά $5,000 και συνεχίζει δυναμικά καθώς η χρηματοδότηση θα σταματήσει σε 48 ημέρες.

Η συσκευή της NSID θα έλεγε κανείς πως μοιάζει με ένα μεγάλο αξεσουάρ ακουστικών αν και είναι κατασκευασμένο από ένα στοιχείο ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) και λειτουργεί με την βοήθεια του υπολογιστή Raspberry PI. Υπάρχει επίσης ένα ηχείο που για να βοηθήσει τον σκύλο να ‘μιλήσει.’ Μερικά από τα πράγματα που ανιχνεύει το EEG είναι η κόπωση, η πείνα και η περιέργεια.

Μέχρι τώρα η εταιρία έχει 2 NMW συσκευές και που θα στείλει σε αυτούς που βοήθησαν να βρει λεφτά μέσω του Indiegogo. Το NMW Micro με τιμή $65 και τη δυνατότητα να καταλαβαίνει δύο με τρεις σκέψεις, και το NMW Standard των $300 που ξεχωρίζει τέσσερις και παραπάνω σκέψεις. Οι σκύλοι που φοράνε το No More Woof θα μπορούν να ‘μιλάνε’ σε Αγγλικά αλλά και σε Mandarin, Γαλλικά και Ισπανικά στο μέλλον.

Η έκδοση NMW Standard θα υποστηρίζει ενημερώσεις λογισμικού συνδέοντας το στον υπολογιστή μέσω microUSB καλωδίου καθώς η ομάδα NSID θα συνεχίσει την ανάπτυξη ώστε οι συσκευές της να αναγνωρίζουν περισσότερα.

Άμα θες να δώσεις και εσύ χρήματα μπορείς να μπεις εδώ, και μπορείς να δεις λεπτομέρειες είτε στο παρακάτω βίντεο είτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.