Η Nokia Μιλάει Για Το Μέλλον Της Μετά Την Εξαγορά Από Τη Microsoft

Η Nokia Ανακοίνωσε Το Asha 501 Για Όσους Δεν Θέλουν Smartphone

Nokia Asha 501

«Τι θα γίνει με τη Nokia τώρα», «Θα εξακολουθούμε να έχουμε Nokia κινητά;» – αυτές είναι ερωτήσεις που κάναμε όταν μάθαμε πως η Microsoft θα εξαγοράσει τη Nokia, και η Nokia σήμερα απάντησε.

Τι άλλαξε; Η Nokia θέλει να μας πείσει ότι τίποτα απολύτως δεν θα αλλάξει μετά την εξαγορά. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως «η Nokia θα συνεχίσει να παράγει τις καταπληκτικές συσκευές, προσφέροντας την ίδια εμπιστοσύνη και την ποιότητα και το σχεδιασμό που είναι γνωστές για την αυτά.»

Αυτό είναι το τέλος της σειράς Asha και των φθηνών κινητών; Και αυτό επίσης το αρνήθηκε η φιλανδική εταιρία αναφέροντας πως πριν μια εβδομάδα λάνσαρε το Nokia 515 που έλαβε τα καλύτερα λόγια από εμάς, τα ΜΜΕ, καθώς και από τον κόσμο. Επιπλέον πρόσθεσε ότι κάνει τρομερές πωλήσεις στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με παράδειγμα το Nokia 105 που μέσα σε ένα μήνα πούλησε στην Ινδία παραπάνω από 1 εκατομμύριο κομμάτια! Άλλα κινητά στη σειρά Asha, Asha 201, Asha 200 και Asha 205 κατέχουν τις πρώτες τρεις θέσεις στην Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Τα νούμερα στη προκειμένη ερώτηση δεν έχουν πολύ σημασία, όμως η Nokia θέλει να μας πει ότι τα πάει καταπληκτικά με τα Asha και μόνο την απόσυρσή τους δεν σκέφτεται.

Θα μπορούμε ακόμα να αγοράσουμε κινητό με το ‘Nokia’ επάνω; Σύμφωνα με την εταιρία, ναι. Η Microsoft αγόρασε για 10 χρόνια το συγκεκριμένο brand (μαζί με το ‘Asha’ και ‘Lumia’) και μπορεί να το χρησιμοποιεί κανονικότατα για να ‘μπαίνει’ επάνω στις συσκευές και να μην χάσουν το όνομα που χτίστηκε τόσα χρόνια.

Γιατί οι προγραμματιστές να ασχοληθούν με τα κινητά της; Η Nokia λέει ότι η πλατφόρμα Asha και η Series 40 είναι φανταστικές ευκαιρίες για τους προγραμματιστές. Σήμερα, υπάρχουν 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν ένα τηλέφωνο Nokia, πολλοί από αυτούς που επωφελούνται από τις εφαρμογές που δημιουργούνται από χιλιάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα πάνω από 400 apps έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο downaloads μέσω του καταστήματος Nokia Store.

Θα εξακολουθούμε να έχουμε ‘Lumia’ κινητά στην αγορά; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση… δεν υπάρχει. Η Nokia απέφυγε να απαντήσει σε αυτό. Από την αρχή ξέρουμε ότι η Microsoft προσπαθεί να βρει ένα νέο όνομα για τη σειρά των Windows Phone συσκευών όμως δεν έχει επαληθευτεί κάποιο όνομα. Ας ελπίζουμε ότι αλλάζουν γνώμη και θα κρατήσουν το τωρινό που στα φιλανδικά το Lumi σημαίνει χιόνι…

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.