Το Nokia N1 Είναι Επίσημο Με Android 5

Το Nokia N1 Είναι Επίσημο Με Android 5

Nokia N1

Οι Φινλανδοί ξανάρχονται! Η Nokia μπορεί να πούλησε το τμήμα συσκευών και υπηρεσιών στη Microsoft και αυτή ήδη να ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την επωνυμία της στα Lumia, όμως η Nokia είναι εδώ με νέα συσκευή. Η πρώτη συσκευή της μετά-Microsoft εποχής της Nokia ονομάζεται Nokia N1 και είναι ένας iPad κλώνος.

Η Nokia, όπως και η Xiaomi, βασίστηκε στον σχεδιασμό του μικρού tablet της Apple για το tablet της. Το N1 έχει σχεδιαστεί από τη Nokia, το λογισμικό έχει γραφτεί από τη Nokia, αλλά παράγεται και διανέμεται από την Foxconn. Λέγεται «iPad κλώνος» επειδή διαθέτει μια ‘Retina’ οθόνη 7,9-ιντσών (ανάλυσης 2048 x 1536 pixels), το πίσω μέρος είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο και όλα τα κουμπιά και η κάμερα έχουν τοποθετηθεί στο ίδιο μέρος όπου η Apple έχει βάλει τα αντίστοιχα. Το μόνο που λείπει είναι το φυσικό home κουμπί.

Σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, βρίσκουμε έναν τετραπύρηνο 64-bit 2.3GHz Intel Z3580 επεξεργαστή, 2GB μνήμη RAM, 32GB χωρητικότητα, 5300mAh μπαταρία, 8-megapixels κάμερα στο πίσω μέρος και 5-megapixels κάμερα στο μπροστινό μέρος. Ανάμεσα στα στερεοφωνικά ηχεία του υπάρχει η θύρα microUSB 2.0 Type C – ναι, είναι μία από τις πρώτες εμπορικές συσκευές που διαθέτουν θύρα για αναστρέψιμο USB καλώδιο (σαν το Lightning της Apple). Το σώμα του έχει πάχος μόλις 6.9 χιλιοστά και βάρος 318 γραμμάρια.

Το stock Android 5.0 Lollipop τροφοδοτεί το Nokia tablet και πάνω σε αυτό έχει ενσωματωθεί ο launcher Z Launcher με χειρονομίες που αναπτύσσει η Nokia από το καλοκαίρι. Ο συγκεκριμένος launcher δίνει βάρος στις εφαρμογές και για αυτό ο χρήστης γράφοντας με το δάχτυλό του το αρχικό γράμμα της εφαρμογής που ψάχνει μπορεί να κάνει αναζήτηση.

Το Nokia N1 θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του έτους… στη Κίνα (στις 19 Φεβρουαρίου) και θα κοστίζει $249 (€199) χωρίς το ΦΠΑ. Αργότερα θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Το νέο tablet θα συνοδεύεται επίσης και από μια θήκη που μοιάζει με την Smart Case της Apple για τα iPad της.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.