Η Nokia Ενοποιεί Τα Asha Με Τα Lumia Με Το Normandy;

Η Nokia Ενοποιεί Τα Asha Με Τα Lumia Με Το Normandy;

Nokia Normandy

Όπως θα γνωρίζετε από παλαιότερα άρθρα μας, το Lumia με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το 520 και σε αυτό βοηθάει η τιμή του που ξεκίνησε επίσημα στα 150 ευρώ και έχει φτάσει στα 115 στο Skroutz. Μια άλλη κατηγορία φθηνών συσκευών της Nokia είναι τα Asha που όμως δεν τρέχουν Windows Phone, αλλά μία έκδοση του Symbian με εφαρμογές γραμμένες σε Java. Η Nokia λοιπόν σκοπεύει να ενώσει τις δύο κατηγορίες ξεκινώντας με την συσκευή με κωδική ονομασία Normandy.

Την αποκάλυψη έκανε το γνωστό και πάντα αξιόπιστο @evleaks στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα και το μόνο που μάθαμε είναι ότι το κινητό σχεδιαστικά μοιάζει στο 520 και σε άλλα μοντέλα της σειράς Lumia, αλλά στο πιο μικρό τους. Επίσης η τιμή του λογικά δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ. Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε αμέσως, όπως συνήθως βεβαίως.

Με αυτή τη κίνηση η εταιρία θα κάνει ακόμα πιο ελκυστικά τα Asha, ενώ σαν οικοσύστημα οι συσκευές δεν θα είναι εντελώς διαφορετικές. Εμφανισιακά θα είναι παρόμοιες όμως θα χρησιμοποιούν άλλο λειτουργικό σύστημα. Φυσικά τις συσκευές των δύο σειρών θα τις ξεχωρίζουμε από τα μπροστινά πλήκτρα – τα επερχόμενα Asha έχουν το γνωστό τους σύμβολο και τα Lumia με Windows Phone έχουν το κουμπί με το σήμα των Παραθύρων και τα άλλα δύο αναγκαία για αναζήτηση και πίσω. Ίσως μια τέτοια κίνηση βοηθήσει την Microsoft να παράγει ακόμα φθηνότερα Windows Phone ή απλά καταργήσει την σειρά Asha “αφού δεν έχουν πολλές” για επικεντρωθεί αποκλειστικά στα Windows Phone smartphones της. Ποιος ξέρει…

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.