Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Οι Μέτοχοι Έδωσαν Το «Ναι» Για Την Εξαγορά Της Nokia

Nokia

Το τμήμα της Nokia με τα κινητά τελικά θα καταλήξει στη Microsoft αφού έδωσαν το πράσινο φως οι μέτοχοι της φιλανδικής εταιρίας για την εξαγορά. Το μόνο που μένει τώρα είναι να ακούσουμε και την απόφαση της αρμόδιας διεθνής ρυθμιστικής Αρχής η οποία θα παρθεί στις αρχές του νέου έτους. Μόλις πει και η Αρχή το «ναι», τότε στα ταμία της Nokia Corporation θα μπουν 7 δις δολάρια/5,44 δις ευρώ και ο έλεγχος των κινητών, του τμήματος για έρευνα και ανάπτυξη, πατέντες και άλλα θα περάσουν στα χέρια της Microsoft.

Το τι θα κάνει η Microsoft με τα κινητά της Nokia είναι σαφές. Θα επικρατήσει στην αγορά του Windows Phone που έχει φτιάξει η ίδια, ενώ ταυτόχρονα ίσως συνεχίσει να κυκλοφορεί και κάποια Asha κινητά για να έχει έσοδα και από αυτά τα κινητά που πουλάνε περισσότερο από τα Lumia… Βέβαια η συμφωνία που έγιναν ανάμεσα στις δύο πολυεθνικές, πασίγνωστες εταιρίες, είναι λίγο πολύπλοκη, καθώς μετά από κάποια χρόνια η Nokia θα μπορέσει να κυκλοφορήσει smartphone με το όνομά της. Το πως θα είναι αυτά τα κινητά αν βγουν στην αγορά, τι θα χρησιμοποιούν για λειτουργικό, και τι ονομασίες θα έχουν παραμένουν άγνωστα και μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ακόμα.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: