Ανακοινώθηκε Η Σειρά Nokia X Με Android Με Τρία Μοντέλα

Ανακοινώθηκε Η Σειρά Nokia X Με Android Με Τρία Μοντέλα

Η Nokia στην έκθεση MWC 2014 τελικά ανακοίνωσε το Nokia X, το πρώτο Android smartphone της, όμως δεν είναι μόνο ένα μοντέλο. «X» είναι ολόκληρη οικογένεια και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τρία μοντέλα!

Τα τρία μοντέλα ονομάζονται Nokia X, Nokia X+ και Nokia XL και το καθένα είναι ελάχιστα πιο δυνατό και ακριβό κατά €10 από το άλλο. Όλα τρέχουν το Android χωρίς τις υπηρεσίες της Google και χωρίς το κλασικό περιβάλλον του Android. Σε αντίθεση με αυτά, περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες της Microsoft και ένα περιβάλλον που λέγεται να μοιάζει με του Windows Phone. Όλα τρέχουν το Android 4.1.2 και θα εφοδιαστούν με το SwiftKey πληκτρολόγιο δωρεάν! Μέσα στις προεγκατεστημένες εφαρμογές θα βρίσκονται τα Nokia Store, MixRadio, Here Maps, OneDrive (δώρο 1GB χωρητικότητα), Outlook, Skype (δωρεάν κλήσεις για ένα μήνα) και Bing, καθώς και ο Opera για browser. Οι πιο ‘προχωρημένοι’ χρήστες θα μπορούν να περάσουν από τον υπολογιστή τους τα APK των εφαρμογών του Android, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών launchers ώστε να αποκτήσουν την κλασική Android εμπειρία.

Το Nokia X, όπως γνωρίζαμε από τις δεκάδες διαρροές, είναι το πρώτο μοντέλο. Κοστίζει μόλις €89 και έρχεται με μια τυπική IPS οθόνη 4 ιντσών ανάλυσης 800 x 480 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στο 1GHz με 512MB RAM, 3-megapixel κάμερα χωρίς αυτόματη εστίαση, 1500mAh μπαταρία και 4GB χωρητικότητα επεκτάσιμη. Έχει διαστάσεις 115,5 x 63 x 10,4 χιλιοστά και βάρος 128,66 γραμμάρια. Η μόνη διαφορά με το Nokia X+, είναι ότι το X+ έχει 768MB RAM και κοστίζει €99.

Το Nokia XL είναι το πιο μεγάλο μοντέλο με 5 ιντσών οθόνη ανάλυσης 800 x 480, διπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon στο 1GHz με 768MB RAM, 5-megapixel κάμερα με LED φλας, 2-megapixel εμπρόσθια και 2000 mAh μπαταρία. Οι διαστάσεις είναι 141,3 x 77,7 x 10,8 χιλιοστά και το βάρος 190 γραμμάρια. Αυτό κοστίζει €109.

Τα Nokia X θα κυκλοφορήσουν από τον Μάρτιο σε όλο το κόσμο, εκτός τις Β. Αμερική, Ιαπωνία, Κορέα και Δυτική Ευρώπη.

  • Μπορείς να δεις όλη τη κάλυψή μας για την έκθεση MWC 2014 εδώ.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.