Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η NSA Συλλέγει 200 Εκατομμύρια SMS Κάθε Μέρα Απ΄ Όλο Τον Κόσμο

Δεν έχουν τελειωμό οι διαρροές για τους τρόπους παρακολούθησης της NSA. Αυτή τη φορά η εφημερίδα Guardian προχώρησε σε άλλη μια εξωφρενική αποκάλυψη δίνοντας στην δημοσιότητα την ύπαρξη ενός προγράμματος με το όνομα Dishfire, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας συλλέγει και επεξεργάζεται κάθε μέρα 200 εκατομμύρια SMS από χρήστες σε όλο τον κόσμο!

Η NSA δεν σταματάει όμως εκεί. Με το πρόγραμμα Dishfire μπορεί και συλλέγει ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων, εικόνες ακόμα και λεπτομέρειες για την ζωή των χρηστών, όπως μυνήματα από τραπεζικές συναλλαγές, προειδοποιητικά μυνήματα για τη μετακίνηση του χρήστη σε άλλη χώρα και στοιχεία από την κάρτα SIM.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η ΝSA Παρακολουθεί Τους Υπολογιστές Ακόμα Και Αν Είναι Εκτός Διαδυκτίου

Επίσης, όπως αποκαλύπτει η Guardian, τα SMS Αμερικανών χρηστών διαγράφονται από το σύστημα σχετικά σύντομα μετά την επεξεργασία τους καθώς η υπηρεσία κινείται στα όρια της τοπικής νομιμότητας. Τα SMS όμως που συλλέγονται από τους κατοίκους του υπόλοιπου κόσμου, παραμένουν αποθηκευμένα και επεξεργάσιμα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παρότι τις ολοένα και περισσότερες φωνές διαμαρτυρίας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μέσα από λόγο που εκφώνησε ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει διότι κρίνουν πως είναι για το καλό μας…

Μοιράσου το με τους φίλους σου: