Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Η Nvidia Δουλεύει Επάνω Στους Επεξεργαστές Κινητών Tegra 5 Και Tegra 6

Tegra 5 - 6 Roadmap

Η Nvidia μπορεί να μην έχει μεγάλο ποσοστό συσκευών με τους επεξεργαστές της, όμως δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και ετοιμάζει τους Tegra 5 και Tegra 6. Ταυτόχρονα ετοιμάζει και τους επεξεργαστές γραφικών Maxwell και Volta.

Ο Tegra 5 με ονομασία Logan είναι ένα SoC με ενσωματωμένη GPU αρχιτεκτονικής Kepler η οποία υποστηρίζει τα Open GL 4.3, CUDA 5 και PhysX. Η εταιρία υπόσχεται επιδόσεις παρόμοιες με αυτές PC υπολογιστών. Ο Tegra 6 (Parker) είναι ο πρώτος 64bit επεξεργαστής της εταιρίας για κινητά/tablets. Ο πρώτος θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2014, ενώ ο δεύτερος στο 2015.

Nvidia GPU Roadmap

Όσο αφορά τους επεξεργαστές γραφικών, ο Maxwell θα ετοιμαστεί του χρόνου και θα έχει τη δυνατότητα η συσκευή να χρησιμοποιεί είτε την VRAM της GPU είτε τη RAM της CPU (υπάρχει ενοποίηση της VRAM μεταξύ GPU και CPU). Ο Volta θα ετοιμαστεί αργότερα και με αυτόν για πρώτη φορά θα δούμε τη διάταξη “stacked DRAM” όπου η μνήμη τοποθετείται επάνω στον πυρήνα της GPU προσφέροντας bandwidth 1TB/s!

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: