Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Nvidia Ανακοίνωσε Τον Επεξεργαστή Tegra K1 Με 192 Πυρήνες [CES 2014]

Ήρθε και η σειρά της Nvidia για να ανέβει στη σκηνή της CES 2014. Σήμερα η εταιρία ανακοίνωσε το “super chip” Tegra K1 με ικανότητες στα γραφικά που συγκρίνονται με αυτά των κονσολών.

Ο διάδοχος του Tegra 4 με τους 72 πυρήνες, το Tegra K1 έχει 192 πυρήνες Nvidia Keplar GPU. Η Nvidia θα το κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές εκδόσεις – το ένα θα είναι διπύρηνο αλλά με αρχιτεκτονική 64-bit και το άλλο τετραπύρηνο αλλά στη κλασική αρχιτεκτονική των 32-bit. Η διπύρηνη έκδοση χρησιμοποιεί μια τροποποιημένη έκδοση του “Denver” ARM CPU, ενώ τετραπύρηνη ARM Cortex A15 πυρήνες.

Η Nvidia ανέφερε πως ενώ τα γραφικά του K1 συγκρίνονται με αυτά των Xbox One και PS4, ο επεξεργαστής της είναι κατά 1,5 φορές πιο αποδοτικός από τους Qualcomm Snapdragon 800 και Apple A7. Για να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους games developers και να αξιοποιήσουν τους 192 πυρήνες γραφικών, ο Tegra K1 υποστηρίζει τα Unreal Engine 4, OpenGL 4.4 και DirectX 11.

Η εταιρία θα προσφέρει το νέο της chip μέσα στο έτος. Ο 32-bit επεξεργαστής θα βγει στην αγορά το πρώτο μισό του έτους και ο 64-bit στο δεύτερο μισό.

  • Θέλεις να διαβάσεις περισσότερα νέα από τη φετινή CES; Πάτα εδώ για να δεις τη κάλυψη μας.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: