One Dollar Lesson: Νέο Πρόγραμμα Από Την Kaspersky Lab Για Τη Προστασία Των Ηλεκτρονικών Συναλλαγών

Το 60% Των Ελλήνων Χρηστών Ήρθε Αντιμέτωπο Με Ακατάλληλο Online Περιεχόμενο Για Παιδιά Μέσα Στο 2014

Η Kaspersky Lab παρουσιάζει το One dollar lesson, ένα διαδραστικό πρόγραμμα, με στόχο να εκπαιδεύσει τους χρήστες του Διαδικτύου και να τους μάθει πώς να προστατεύουν τα χρήματά τους από τις ηλεκτρονικές απάτες. Πιο συγκεκριμένα, το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εταιρείας παρουσιάζει στους χρήστες τις πιο κοινές online τραπεζικές απειλές, δείχνοντας τους πως να προστατεύουν τα χρήματά τους σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Η ηλεκτρονική οικονομική απάτη είναι ένας ιδιαίτερα ανερχόμενος κίνδυνος για τους χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με έρευνα της B2B International και της Kaspersky Lab, το 43% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι αντιμετώπισε τουλάχιστον μία επίθεση με στόχο τις οικονομικές του πληροφορίες σε περίοδο 12 μηνών. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το ποσοστό των ατόμων που έχασε κάποιο ποσό λόγω online τραπεζικής απάτης και δεν ήταν σε θέση να το ανακτήσει πλήρως (44% των ερωτηθέντων).

Οι χρήστες ενδέχεται να υποτιμούν πόσο εκτεθειμένοι είναι κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών. Μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες των online διαδικασιών πληρωμής και των διαφόρων απειλών που θα μπορούσαν να προκύψουν στην πορεία. Είτε πρόκειται για ένα δολάριο, είτε για χιλιάδες, η πορεία είναι συχνά η ίδια και οι χρήστες θα πρέπει να έχουν επίγνωση του τι μπορεί να πάει στραβά όταν μεταφέρουν χρήματα, χρησιμοποιώντας τον φορητό υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το διαδραστικό πρόγραμμα One dollar lesson προσφέρει τρεις εκπαιδευτικές ενότητες. Κάθε μία ακολουθεί το «εικονικό ταξίδι» της πληρωμής ενός δολαρίου μέσα στον κυβερνοχώρο και προς τον τελικό προορισμό του, έναν τραπεζικό server που αντιμετωπίζει εμπόδια, όπως επιθέσεις phishing, προγράμματα Trojan και επιθέσεις τύπου man-in-the-middle, μεταξύ άλλων. Οι απειλές απεικονίζονται έντονα, όπως βέβαια και οι «ήρωες» που βοηθούν το δολάριο να φτάσει στον προορισμό του με ασφάλεια.

Σε κάθε ενότητα περιλαμβάνονται σύντομες περιγραφές των απειλών, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία σχετικά με τις τάσεις και τις επιπτώσεις αυτών των online κινδύνων. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από κορυφαίες πηγές, όπως η έρευνα των ίδιων των ειδικών της Kaspersky Lab.

«Το online banking και οι ηλεκτρονικές πληρωμές είναι πλέον κοινός τόπος, με εκατομμύρια ανθρώπους να μεταφέρουν χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να κάνουν δωρεές ή αγορές μέσω Internet. Οι χρήστες του Διαδικτύου μπορεί να μη διαθέτουν την κατάλληλη ενημέρωση για τις απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα χρήματά τους, κάτι που μπορεί να τους κάνει πιο απρόσεκτους στις online συναλλαγές τους. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε τα διαδραστικά αυτά μαθήματα, ώστε να βοηθήσουμε τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τις απειλές και να χειρίζονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τα χρήματά τους, όταν βρίσκονται online. Πιστεύουμε ότι η σωστή ενημέρωση είναι και η καλύτερη προετοιμασία για όλους μας», δήλωσε ο Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer της Kaspersky Lab.

Οι ενότητες έχουν σχεδιαστεί με φαντασία, σ’ ένα όμορφο γραφικό περιβάλλον και με περιεχόμενο σχετικό με τα διάφορα τεχνάσματα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι απατεώνες, για να κλέψουν χρήματα και τραπεζικά στοιχεία σύνδεσης. Κάθε χρήστης που ολοκληρώνει την παρακολούθηση και των τριών ενοτήτων θα ανταμειφθεί με μία δωρεάν τρίμηνη δοκιμαστική έκδοση του Kaspersky Total Security – Multi-Device, της κορυφαίας λύσης της Kaspersky Lab για οικιακούς χρήστες. Το προϊόν περιλαμβάνει και την τεχνολογία Safe Money, η οποία προσφέρει πρόσθετη προστασία για τις online οικονομικές συναλλαγές. Για παράδειγμα, πριν την έγκριση μίας online πληρωμής, το Safe Money ελέγχει την προέλευση της ιστοσελίδας και επαληθεύει το πιστοποιητικό της μέσα από το cloud, εξασφαλίζοντας ότι δεν πρόκειται για κακόβουλη δραστηριότητα που μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία της συναλλαγής στον υπολογιστή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές τραπεζικές απειλές, αλλά και για τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του Kaspersky Total Security –Multi-Device, οι χρήστες μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://onedollarlesson.com/.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.