Η OwnFone Κυκλοφορεί Το Πρώτο Κινητό Για Τυφλούς

Η OwnFone Κυκλοφορεί Το Πρώτο Κινητό Για Τυφλούς

Η Βρετανική εταιρία OwnFone έγινε γνώστη μόλις δύο χρόνια πριν, αφού κυκλοφόρησε ένα πραγματικά απλοϊκό στην χρήση του κινητό τηλέφωνο. Η συσκευή ήταν σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, το οποίο κατ’επιλογή δική σου αποτελούταν από 2, 4, 8 ή 12 κουμπιά που ήταν συντομεύσεις για επαφές. Το κινητό όπως καταλαβαίνετε απευθυνόταν σε παιδιά ή άτομα τρίτης ηλικίας, που πραγματικά χρειάζονται ένα απλό κινητό τηλέφωνο προορισμένο αποκλειστικά για κλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: OwnFone, Το Απλό Κινητό Που Το Φτιάχνεις Όπως Θες Εσύ

Τώρα η OwnFone επιστρέφει με ένα κινητό τηλέφωνο που απευθύνεται στους τυφλούς, αφού τα κουμπιά του είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Braille. Εμφανισιακά η συσκευή ακολουθεί την ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή της εταιρίας και η χρήση του είναι επίσης αποκλειστικά για κλήσεις. Η συσκευή κυκλοφορεί στην αγορά με την προσιτή τιμή των £60 (€74), αφού με την βοήθεια της τεχνολογίας 3D printing το κόστος κατασκευής πέφτει σημαντικά. Μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.

«Οι χρήστες μπορούν να παραγγείλουν το τηλέφωνο τους με 2 έως 4 κουμπιά Braille, τα οποία είναι εξαρχής προγραμματισμένα για κλήσεις σε οικογένεια, φίλους, φροντιστές ή επείγοντα. Είναι το πρώτο τηλέφωνο με 3D printed keypad και για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν Braille μπορούμε να εκτυπώσουμε κανονικά γράμματα επάνω στα κουμπιά.»

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.