Η Philips παρουσιάζει την πρώτη οθόνη με τεχνολογία Quantum Dot Color

Η Philips παρουσιάζει την πρώτη οθόνη με τεχνολογία Quantum Dot Color

Η MMD, η κορυφαία εταιρία τεχνολογίας και brand license partner των Οθονών Philips, ανακοινώνει την πρώτη παγκοσμίως οθόνη με τεχνολογία Quantum Dot Color. Με περισσότερο έντονα, σταθερά και φυσικά χρώματα από ποτέ, η νέα E-Line οθόνη 276E6ADSS 27 ιντσών προσφέρει επαγγελματική ποιότητα χρώματος με 100% NTSC και 99% υποστήριξη Adobe RGB, και όλα αυτά σε τιμή φιλική προς τον καταναλωτή.

Η τεχνολογία Quantum Dot Color κάνει τη διαφορά

Η τεχνολογία Quantum Dot Color είναι ένα καινοτόμο νανοϋλικό που δημιουργεί ιδιαίτερα ξεκάθαρα και κορεσμένα χρώματα – συγκεκριμένα, 50% περισσότερο χρώμα σε σχέση με τα παραδοσιακά LED. Επιπλέον, κοστίζει πολύ λιγότερο συγκριτικά με τις περισσότερες τεχνολογίες και καταναλώνει 25% λιγότερη ενέργεια εξοικονομώντας έτσι από τις δαπάνες ηλεκτρικού ρεύματος.

O κ. Artem Khomenko, Product Manager των οθονών Philips στην MMD για την Ευρώπη, εξηγεί γιατί είναι τόσο ξεχωριστή αυτή η τεχνολογία: “Με μια παραδοσιακή LCD οθόνη, παρατηρείται μια διαρροή μεταξύ των καναλιών RGB που δεν επιτρέπει στην οθόνη να καλύψει όλη την γκάμα χρωμάτων. Η νέα οθόνη LCD με τεχνολογία Quantum Dot Color επιτυγχάνει ακριβέστερες διακρίσεις καναλιών, προσφέροντας σταθερά και έντονα χρώματα σε όλη τη γκάμα.”

Η νέα οθόνη 27 ιντσών συμβολίζει την δέσμευση της MMD να προσφέρει καλύτερη ανάλυση και ποιότητα χρωμάτων σε όλους τους χρήστες – καθώς δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες που επωφελούνται από την πιστότητα στην αναπαραγωγή χρωμάτων. Η εκτεταμένη παλέτα χρωμάτων είναι επίσης ιδανική για τους λάτρεις ταινιών, ερασιτέχνες φωτογράφους και designers που αναζητούν την σταθερή και φυσική αναπαραγωγή χρωμάτων.

Τεχνολογική απόδοση

Προκειμένου να αξιοποιήσει την εξαίρετη ποιότητα χρωμάτων, το νεότερο μέλος της σειράς E-Line διαθέτει τεχνολογία IPS-ADS για επιπρόσθετη ευκρίνεια εικόνας, Full HD ανάλυση με 1920 x 1080 pixels καθώς και μια ιδιαίτερα ευρεία γωνία θέασης των 178 μοιρών. Επίσης, οι Smart τεχνολογίες της Philips έρχονται να συμπληρώσουν την απόδοση του χρώματος με ενισχυμένη αντίθεση και φωτεινότητα: το SmartImage Lite ενισχύει δυναμικά την αντίθεση, τον κορεσμό των χρωμάτων και την ευκρίνεια προκειμένου να συνταιριάξει με ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη. Το SmartControl Lite αποτελεί ένα γρήγορο και εύχρηστο εργαλείο για την βελτιστοποίηση των παραμέτρων της οθόνης. Το SmartContrast προσαρμόζει αυτομάτως το χρώμα, την αντίθεση και την ένταση του οπίσθιου φωτισμού καθιστώντας την εμπειρία της θέασης ακόμα πιο έντονη και καθηλωτική. Και για επιπλέον απόδοση, το SmartResponse των 5 ms δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο χρόνο απόκρισης ιδανικό για γρήγορες εφαρμογές όπως είναι το gaming.

Ένα ακόμα αξιόλογο χαρακτηριστικό για τους οικιακούς χρήστες αποτελεί η συνδεσιμότητα MHL: οι χρήστες μπορούν εύκολα να συνδέσουν τις κινητές συσκευές τους στην οθόνη χρησιμοποιώντας ένα προαιρετικό καλώδιο MHL και να απολαύσουν το περιεχόμενο του κινητού τους σε μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη με Full HD ανάλυση, εξαιρετικό ήχο από τα ενσωματωμένα ηχεία καθώς και την πιστότητα χρωμάτων της τεχνολογίας Quantum Dot Color.

Κομψότητα στον προσωπικό χώρο

Σε ένα οικείο περιβάλλον, η οθόνη πρέπει να φαίνεται το ίδιο καλή ακόμα και σβησμένη. Με το λευκό γυαλιστερό φινίρισμα και την ασημί βάση της, η εμπνευσμένη κομψότητα της νέας οθόνης 276E6ADSS ανανεώνει κάθε χώρο. Η προσοχή της στη λεπτομέρεια είναι αξιοθαύμαστη: αντί να προεξέχουν κουμπιά, η οθόνη διαθέτει έλεγχο αφής για να διατηρήσει λεπτό και καθαρό σχεδιασμό.

Η νέα οθόνη Philips 276E6ADSS θα είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο 2016 στα μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών στην λιανική τιμή των €359.

Τεχνικά χαρακτηριστικά – Οθόνη Philips 276E6ADSS

Είδος LCD panel AH-IPS LCD
Τεχνολογία Backlight W-LED
Μέγεθος του panel 27 ίντσες / 68.6 εκ.
Πραγματική περιοχή θέασης 597.89 (H) x 336.31 (V)
Βέλτιστη ανάλυση 1920 x 1080 @ 60 Hz
Γωνία θέασης 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Φωτεινότητα 300 cd/m²
Γκάμα χρωμάτων Adobe RGB
Χρώματα οθόνης 16.7 εκατομμύρια
MHL 1920 x 1080 @ 60 Hz
Άνεση
 • Power On/Off, Menu, 4:3 / Wide, Input, SmartImage lite
 • Kensington lock
  Plug & Play Συμβατότητα: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Συνδεσιμότητα
 • Υποδοχές Signal: VGA (Analog), DVI-D (ψηφιακό, HDCP), MHL-HDMI (ψηφιακό, HDCP)
 • Υποδοχές Sync: Separate Sync, Sync on Green
 • Audio (In/Out): HDMI audio out
Βιωσιμότητα
 • Περιβαλλοντικά και Ενεργειακά Πρότυπα: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, Lead-free, Mercury Free
 • Ανακυκλώσιμο υλικό συσκευασίας: 100%
Συμμόρφωση και πρότυπα
 • Ρυθμιστικές εγκρίσεις: CSC, CEL, WEEE, CE Mark, cETLus, FCC Class B, SEMKO, πιστοποίηση TCO, TUV Ergo, TUV/GS
Περίβλημα
 • Χρώμα: λευκό σε ασημί βάση
 • Φινίρισμα: γυαλιστερό

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.