Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Ο Άρης Θα Αποκτήσει Δακτύλιο

Το κοντινότερο φεγγάρι του Άρη, ο Φόβος, θα συγκρουστεί στην ατμόσφαιρα του πλανήτη και θα του δημιουργήσει έναν δακτύλιο στη πορεία. Ο Φόβος είναι το μεγαλύτερο φεγγάρι του Άρη και αυτή τη στιγμή είναι σε τροχιά γύρω από αυτόν, περίπου 3,700 μίλια πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη.

Ανά 100 χρόνια παρατηρείται και μια προσέγγιση του φεγγαριού στον πλανήτη και αυτό έχει οδηγήσει τους αστρονόμους στο να πιστεύουν ότι ο Φόβος θα πλησιάσει τόσο κοντά στον Άρη που τελικά θα αρχίσει να διαλύεται. Τα κομμάτια του φεγγαριού θα μπουν στη τροχιά του Άρη δημιουργώντας έναν δακτύλιο. Τα μεγαλύτερα κομμάτια θα ‘δραπετεύσουν’ και θα πέσουν στην επιφάνεια του Άρη δημιουργώντας νέους κρατήρες.

Τα κακά νέα είναι δύο: α) δεν θα μπορέσουμε να δούμε αυτό το καταπληκτικό θέαμα γιατί υπολογίζεται ότι θα συμβεί σε 20 με 40 εκατομμύρια χρόνια από τώρα, και β) ο δακτύλιος θα είναι αραιός, και όχι σαν του Κρόνου.

Η πρώτη εικόνα δημιουργήθηκε από τον Tushar Mittal και απεικονίζει πως μπορεί να είναι ο Άρης στο μέλλον. Η δεύτερη εικόνα δημιουργήθηκε από τους Benjamin A Black και Tushar Mittal που δημοσίευσαν την έκθεση “The demise of Phobos and development of a Martian ring system” (“Η διάλυση του Φόβου και η ανάπτυξης ενός συστήματος δακτυλίου στον Άρη”) και απεικονίζει πως ο Φόβος θα διαλυθεί και θα σχηματιστεί ο δακτύλιος. Μάλιστα η έκθεσή τους δημοσιεύτηκε και στο επιστημονικό περιοδικό Natural Geoscience.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: