Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

PiPhone: Ένα Χειροποίητο Smartphone Φτιαγμένο Με Raspberry Pi

Το Project Ara της Google είναι φοβερό γιατί μπορείς να φτιάξεις ένα κινητό όπως ακριβώς το θέλεις εσύ. Αλλά δεν θα ήταν ακόμα καλύτερο αν το έφτιαχνες εξολοκλήρου μόνος; Ο David Hunt είχε αυτή την ιδέα και την έκανε πράξη παρουσιάζοντάς μας το PiPhone!

Το PiPhone είναι ένα smartphone φτιαγμένο επάνω στη πλακέτα Raspberry Pi. Συνολικά του κόστισε περίπου 110 ευρώ για να ολοκληρώσει το project του, συγκεκριμένα 158 δολάρια, αφού έπρεπε να αγοράσει το Raspberry Pi Model B ($40), μια PiTFT οθόνη αφής (ανάλυση 320×240 pixels, $35), μια μπαταρία πολυμερούς λιθίου 2500mAh ($15), το SIM900 GSM/GPRS για να έχει πρόσβαση στα δίκτυα τηλεφωνίας ($48), το DC-DC boost converter 3.3V – 5V 1A ($10) και τα διάφορα καλώδια, βύσματα, διακόπες και μικροεξαρτήματα που κόστισαν κάπου στα 10 δολάρια.

Πληροφοριακά, το λογισμικό του PiPhone είναι γραμμένο με γλώσσα προγραμματισμού Python και ο κώδικας θα δημοσιευτεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα από τον David. Έτσι όσοι το επιχειρήσετε θα μπορείτε να το κάνετε να λειτουργήσει. Φυσικά δεν τρέχει εφαρμογές, απλά παίρνει τηλέφωνο. Μπορείτε να το δείτε σε δράση στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: